Elkezdődhet hamarosan a Budapest Környéki Törvényszék új székházának kialakítása

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. május 24.
Címkék: ,
Rovat:
Nyáron kezdődhet és 2021 végére fejeződhet be a Budapest Környéki Törvényszék (BKT) Hungária körúti új székházának kialakítása, mondta Klenovics Róbert, Országos Bírósági Hivatal Műszaki Főosztályának főosztályvezetője az Inforádió Paragrafus című műsorában 2019. május 23-án. A cél egy XXI. századi, modern épület és munkakörnyezet kialakítása.

A Hungária körút felőli A épületben alakítják ki az ügyfélforgalomra használt teret, két modern, egységes arculatú ügyfélcentrummal, valamint ötvennégy tárgyalóteremmel, melyekben a tárgyalótermi kép-és hangrögzítésre, a távmeghallgatásra is lehetőség lesz. A felső szinteken, illetve a hátsó, B épületszárnyban a dolgozói területeket, irodákat, illetve a dolgozókat kiszolgáló háttérterületeket helyezik el.

Az új székház csaknem háromszor nagyobb alapterületű, mint a BKT mostani épületei, így megfelelő, minőségi körülményeket biztosít majd az ország második legnagyobb ügyforgalmú bíróságának.

(birosag.hu)

Kapcsolódó cikkek:


Mikor állapítható meg a bűnszervezetben való elkövetés?
2019. június 17.

Mikor állapítható meg a bűnszervezetben való elkövetés?

Nem kizárt a bűnszervezet megállapítása akkor sem, ha egyébként egy korábban legálisan működő csoport a szervezete kereteit felhasználva súlyos megítélésű bűncselekmények elkövetését határozza el és azokat meg is valósítja. Ugyanis akkor, ha ezen működés kapcsán fennállnak a bűnszervezet alanyi és tárgyi feltételei, az abban résztvevők magatartása bűnszervezetben elkövetettként értékelendő.