Elloptak csaknem háromezer forint perselypénzt, másfél évet kaptak


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Börtönbüntetésre ítélt a Nyíregyházi Járásbíróság pénteken, nem jogerősen egy párt, mert ellopták a perselypénzt a nyíregyházi főtéren álló római katolikus templomból – közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

Resán Dalma a közleményben azt írta, hogy az élettársak kedden italozás után mentek be a templomba, ahol – kihasználva a templom segítőinek jóindulatát – egyedült maradtak, ekkor beszakították a lezárt adománygyűjtő doboz tetejét, kivették az abban lévő 2985 forintot, majd távoztak.

A lopásról a templom egyik dolgozója értesítette a rendőröket, akik a helyszín közelében elfogták a tetteseket. A bíróság a párt gyorsított eljárásban társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt egy év hat hónap börtönre ítélte. A büntetés kiszabásakor figyelembe vették, hogy a bűncselekmény erkölcsileg rendkívül elítélendő, továbbá mindkét vádlott különös és többszörös visszaesőnek minősül, a legutóbb az év elején szabadultak – olvasható a közleményben.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2019. október 4.

Közérdekű munka lett az ítélet lopásért

A Tatabányai Járásbíróság 2019. október 4-én a vádlottat lopás vétsége miatt 60 óra közérdekű munkára, valamint 63.389.- forint vagyonelkobzásra ítélte.