Elmegyógyintézetbe küldte a bíróság az anyja megölésével gyanúsított nőt


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján elrendelte a bíróság a letartóztatását annak a nőnek, akit édesanyja megölésével gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint egy 61 éves nő 2020. december 31-én a hajnali órákban, egy III. kerületi lakásban kioltotta édesanyja életét. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozók a nőt őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki bűncselekmény elhárítására idős koránál korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt.

A Fővárosi Főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, figyelemmel arra, hogy megalapozottnak látta a szökés-elrejtőzés veszélyét, azzal, hogy a kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) rendelje végrehajtani.

A nyomozási bíró a letartóztatást – az indítvány indokaival egyetértve – egy hónapra elrendelte, a végrehajtás helyeként az IMEI-t jelölte meg – derült ki az ügyészség közleményéből.

(Jogáaszvilág)


Kapcsolódó cikkek

2022. május 20.

Az EU felszólítást küldött az EU pénzügyi érdekeit érintő csalás elleni szabályozás miatt

Az Európai Unió Bizottsága több országnak – így például Magyarországon kívül Hollandiának, Észtországnak és Máltának is – felszólítást küldött az Unió pénzügyi érdekeit érintő csalás ellen büntetőjogi eszközökkel folytatott küzdelemről szóló, 2017. július 5-i (EU) 2017/1371 európai parlamenti és tanácsi irányelvnek meg nem felelő nemzeti szabályozás miatt – tudatta a Miniszterelnökség csütörtökön.