Emlékülés a Budapesti Ügyvédi Kamarában


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A II. Világháború befejezésének és a haláltáborok felszabadulásának 70. évfordulója alkalmából tartják az ülést – olvasható a BÜK Hírlevélben.


A II. Világháború befejezésének és a haláltáborok felszabadulásának 70. évfordulója alkalmából a Magyar Ügyvédi Kamara és a Budapesti Ügyvédi Kamara 2015. április 16-án, 16 óra 30 perckor a II. Világháború ügyvéd áldozataira emlékező ülést tart a Budapesti Ügyvédi Kamara dísztermében. A rendezvény díszvendége Őexcellenciája Ilan Mor, Israel Állam rendkívüli meghatalmazott magyarországi nagykövete. Az eseményen beszédet mond: dr. Kovács M. Mária történész, a Közép-Európai Egyetem professzora, dr. Réti László, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke és a túlélők nevében dr. Bálint Ákos György budapesti ügyvéd.

Az emlékülést követően kerül sor Somos Zsuzsa festőművész „Párhuzamok és találkozások” című kiállításának megnyitójára a Budapesti Ügyvédi Kamara Klubhelyiségében. A tárlatot megnyitja Gyémánt László festőművész, Újpest díszpolgára és dr. Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke.

Az emlékülésen és a kiállítás megnyitóján a termek befogadóképessége miatt a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amely az elnokseg@bpbar.hu címen tehető meg legkésőbb 2015. április 13-ig.
 


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 29.

Az EU belügyminiszterei megállapodtak az átmeneti védelmi jogállás érvényességének meghosszabbításáról

A több mint négymillió, jelenleg az Európai Unióban élő ukrajnai menekült helyzetének kiszámíthatóbbá tétele érdekében az Európai Unió Tanácsa megállapodott a háború elől menekülőknek nyújtott, 2024 márciusában lejáró átmeneti védelmi jogállás érvényességének meghosszabbításáról 2025. március 4-éig – tájékoztatott az uniós tanács.