Érdeklik a fesztiválózókat a bíróságok

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2017. augusztus 11.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már a „Sziget Bíróság” első két napján hatalmas volt az érdeklődés, közel 200-an látogattak el a bírósági sátorhoz – adta hírül az Országos Bírósági Hivatal a birosag.hu-n.

 


Az első napon a magyar és külföldi látogatók játékos formában ismerkedhettek meg a bíróságot, igazságszolgáltatást szimbolizáló jelképekkel. Csütörtökön a polgári peres eljárás menetét is bemutató társasjátékkal, jogi activityvel várták az érdeklődőket.

A memóriajáték, valamint a büntetőeljárás fogalmait ismertető program is elnyerte a résztvevők tetszését, volt, aki többször is ellátogatott a bírósági sátorhoz.

Pénteken a vállalkozó szellemű érdeklődők a vádlott és az ügyész bőrébe bújva, perszimuláció keretében próbálhatják ki rátermettségüket, valamint továbbra is a jogi, bírósági tájékozottságot felmérő kvízekkel, játékokkal várják a résztvevőket.

(birosag.hu)
 

Kapcsolódó cikkek:


Elítéltek egy droggal kereskedő családot
2018. október 16.

Bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt ítélt nem jogerősen több éves börtönbüntetésre egy négytagú családot a Siklósi Járásbíróság, két társukra pedig felfüggesztett szabadságvesztést szabtak ki - közölte kedden a Pécsi Törvényszék.

Felfüggesztett fogház a trafikrablónak
2018. október 16.

Nem jogerősen másfél év fogházbüntetést szabott ki a Gyulai Járásbíróság arra az eleki fiatalkorúra, aki szeptember közepén megpróbálta kirabolni az egyik helyi Nemzeti Dohányboltot. Az ítélet végrehajtását három évi próbaidőre felfüggesztették - közölte Berg Márta megyei főügyészhelyettes.

Hitelközvetítők kaptak börtönbüntetést
2018. október 16.

Hitelközvetítőket, ingatlanforgalmi szakértőt és vállalkozókat ítélt el a Kaposvári Törvényszék hitelek folyósításával összefüggő mintegy 190 millió forint vagyoni hátrány okozása miatt - közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

Darák: önazonosak a munkaügyi bírák
2018. október 15.

Darák: önazonosak a munkaügyi bírák

Munkajogi konferenciát szervezett a Munkaügyi Bírák Országos Egyesülete és a Kúria hétfőn az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, abból az alkalomból, hogy az egyesület megalakulásának 20. évfordulójára ünnepi kötet jelent meg-