Eredménytelen a Fővárosi Törvényszék elnöki álláshelyére kiírt pályázat

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. június 11.
Címkék: , ,
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Handó Tünde, az OBH elnöke eredménytelenné nyilvánította a Fővárosi Törvényszék elnöki állására kiírt pályázatot – írja a birosag.hu.

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke a Bszi. 133. § (1) bekezdés első fordulata alapján eredménytelenné nyilvánította a Fővárosi Törvényszék elnöki állására 102.E/2019.(II.19.) számú határozattal kiírt pályázatot.

A Fővárosi Törvényszék elnöki feladatait jelenleg dr. Tóth Gyula elnökhelyettes látja el a Bszi. és a bíróság belső szabályzatának vonatkozó rendelkezései szerint, így a törvényszék zavartalan működése biztosított.

A Fővárosi Törvényszék elnöki tisztségére kiírt pályázatra két pályamű érkezett. Az egyik pályázó – a törvényszék korábbi elnöke, dr. Polgárné dr. Vida Judit – pályázatát még a személyes meghallgatása előtt visszavonta, így a pályázat elbírálása során csak dr. Vadász Viktor törvényszéki bíró pályázatát kellett értékelni. Dr. Vadász Viktor pályázatát az OBH elnöke nem fogadta el.

További részletek az ügyben és a pályázati meghallgatás jegyzőkönyve itt olvasható.

Kapcsolódó cikkek:


Polt Péter kitüntette Handó Tündét
2019. június 11.

Az Ügyészség Napja alkalmából 2019. június 11-én legfőbb ügyészségi ünnepséget rendeztek az Igazságügyi Palota dísztermében. Az eseményen dr. Polt Péter Legfőbb Ügyész Pro Cooperatione Emlékérmet adományozott dr. Handó Tündének, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének.