Február elsején döntenek Ahmed H. kártérítési igényéről

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. január 18.
Címkék: , ,
Rovat:
Ahmed H. azért követel kártérítést, mert a Miniszterelnöki Kabinetiroda megsértette a jó hírnevét azzal, hogy a Nemzeti Konzultáció kérdőíveiben azt állította: kövekkel támadt a magyar rendőrökre.

2019. január 17-én tartotta második tárgyalási napját a Fővárosi Törvényszék abban az ügyben, amelyben A. H. szír állampolgár keresetet terjesztett elő a Miniszterelnöki Kabinetirodával szemben. A felperes annak megállapítását kérte, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda megsértette a jó hírnevét azzal, hogy a Nemzeti Konzultáció kérdőíveiben azt állította: kövekkel támadt a magyar rendőrökre, ezért elítélték. A. H. elégtételadásra kérte kötelezni az alperest, továbbá arra, hogy ahhoz a Kabinetiroda biztosítson kellő nyilvánosságot. Az előzőeken kívül a felperes kérte a kérdőívek megsemmisítését, valamint 8 millió forint sérelemdíj megfizetését is.

A bíróság meghallgatta a felperest, aki vallomást tett. Ezt követően a bíróság berekesztette a tárgyalást. Az ügyben 2019. február 1-jén 15 órakor hirdet határozatot a Fővárosi Törvényszék.

(birosag.hu)

Kapcsolódó cikkek:


Ahmed H. pere: Polt a Kúriához fordult
2017. augusztus 25.

Jogorvoslatért a Kúriához fordult Polt Péter legfőbb ügyész, amiért a Szegedi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a röszkei közúti átkelőnél 2015 őszén történt tömegzavargás ügyében első fokon terrorcselekmény bűntette miatt elmarasztalt Ahmed H. ítéletét – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

Ahmed H. pere: az ügyész súlyosítást, a védő enyhítést kért
2018. szeptember 20.

Ahmed H. pere: az ügyész súlyosítást, a védő enyhítést kért

Az ügyész súlyosítást kért, a védő a bűncselekmény minősítésének megváltoztatását és az első fokon kiszabott büntetés enyhítését indítványozta perbeszédében Ahmed H. másodfokú tárgyalásán csütörtökön a Szegedi Ítélőtáblán.