Frissülnek a civil nyomtatványok

2019. december 23. napjától a beszámolók már csak az aznap közzétett legfrissebb verziószámú nyomtatványokon nyújthatók be.

Az OBH tájékoztatása szerint 2019. december 20. napjával megújul a civil szervezetek beszámolóival kapcsolatos tájékoztató menüpont, valamint 2019. december 23. napjával a beszámolók benyújtásához szükséges nyomtatványokat is frissítik.

A nyomtatványok frissítése elsősorban a kitöltést egyszerűsítő formai változásokat érinti.

I.    A „P” jelű, papír alapú benyújtáshoz szükséges nyomtatványok megszűnnek, a továbbiakban a papír alapú és az elektronikus benyújtás ugyanazon a nyomtatványon történik.

II.    A nyomtatványok frissítését követően a már elkészített beszámolók a korábbi verzión olvasáshatók és kinyomtathatók lesznek, de az elküldéshez frissíteni szükséges, amely néhány korábban kitöltött mező átformálását is érinti, ezért az OBH kéri, hogy a nyomtatványt elküldés előtt mindenképpen ellenőrizzék le azt!

III.    A nyomtatványokhoz kapcsolódó kitöltési útmutatót is frissítik.

IV.    A csatolandó mellékletekben az alábbi változásokra kell számítani:
Megszűnik az egyéb, illetve a jegyzőkönyv és a jelenléti ív rubrika, mert ezeket már nem szükséges benyújtani a beszámoló mellékleteként.

A kettős könyvvitelre vonatkozó („2”-es számmal végződő) nyomtatványokat (PK-142, PK-242, PK-342, PK-442, PK-542) is kiegészítik egy Kiegészítő melléklettel.

Amennyiben a nyomtatványokkal kapcsolatban bármilyen kérdés, illetve probléma merülne fel, keressék az Országos Nyilvántartási Iroda ügyfélszolgálatát az alábbi telefonszámokon és e-mail címen:
06-1-354-4295
06-1-354-4115
06-1-354-4165
E-mail: civilinfo@obh.birosag.hu

(birosag.hu)

Kapcsolódó cikkek:


Betörőbanda ellen emeltek vádat
2020. július 15.

Többrendbeli minősített lopás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség hét Pest megyei férfi ellen, akik sorozatos betörésekkel több mint 215 millió forintot zsákmányoltak.  

Kettős emberölés után ismét gyilkolt egy zalaegerszegi férfi
2020. július 14.

Élettársának különös kegyetlenséggel végrehajtott megöléséért - mint erőszakos, többszörös visszaesőt - tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Törvényszék kedden első fokon egy férfit, aki 1997-ben kettős emberölésért életfogytig tartó szabadságvesztést kapott, de ebből 20 év után feltételesen szabadulhatott.