Frissülnek az OBH nyomtatványai

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2017. szeptember 12.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szeptember 15-étől az Országos Bírósági Hivatal módosítja a polgári peres és a csődtörvény hatálya alá tartozó eljárások nyomtatványsablonjait, a civil szervezeti eljárásos nyomtatványsablonokat azonban nem módosítja.


A módosítások a nyomtatványok kitöltésében előforduló logikai összefüggéseket pontosítják, így a peres felek adatainak kitöltési módja, valamint gazdasági nemperes eljárásban lehetővé teszik a külföldi címek megadását.

Új nyomtatványként jelenik meg az FMH02 nyomtatványsablon, amely az eddig hiányzó, közjegyzői jogerős fizetési meghagyás elleni perújítási kérelem előterjesztésének célját szolgálja.

A közzétételre a http://birosag.hu/allampolgaroknak/nyomtatvanyok-urlapok honlapon kerül sor. Közzétételt követően ezeket a nyomtatványsablonokat kell használni, régi nyomtatványsablon esetén az OBH rendszere visszautasítja a régi verziójú nyomtatványt tartalmazó beadványokat.

Az ÁNYK az új nyomtatványokat automatikusan frissíti (természetesen csak akkor, ha az alapértelmezettként beállított automatikus nyomtatványfrissítési funkciót nem kapcsoltuk ki külön.

(magyarugyvedikamara.hu)

Kapcsolódó cikkek:


Letartóztatták a gyermekeit erőszakoló korábbi életfogytost
2018. szeptember 21.

A Heves Megyei Főügyészség indítványára letartóztatásba helyezte a bíróság azt az 59 éves férfit, akit a rendszerváltás előtti évtizedekben elkövetett gyilkosság miatt 1980-ban életfogytiglani szabadságvesztésre ítéltek. 

Sulyok: az alkotmányjog a mindennapi élethez kapcsolódik
2018. szeptember 21.

Sulyok: az alkotmányjog a mindennapi élethez kapcsolódik

Az alkotmányjog oktatásánál oda kell figyelni arra, hogy az olyan absztrakt fogalmakat, mint az egyenlőség, szabadság, jogbiztonság a valós, hétköznapi élethez kössék - hangoztatta az Alkotmánybíróság (Ab) elnöke az alkotmányjogot oktatók I. találkozóján.