Gazdasági Mediátor képzést indít a BKIK (x)


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A sikeresen vizsgázó hallgatók a teljes képzés elvégzéséről tanúsítványt kapnak, amely megfelel a hazai és az Európai Uniós jogszabályi követelményeknek.

A Gazdasági Mediátor képzést olyan főiskolát vagy egyetemet végzettek számára ajánlja a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), akik szeretnének az Igazságügyi Minisztérium jegyzékében hivatalosan elismert képzésről Európai Uniós jogszabályi követelményeknek megfelelő tanúsítványt szerezni, és olyan kompetenciákhoz jutni, melyeket munkájuk során is kamatoztathatnak.

A mediáció jogszabályi kereteit Magyarországon az Országgyűlés 2002. évi LV. törvénye szabályozza, amely nem csupán a mediátor státuszát és az eljárás rendjét szabályozza, hanem megnyitja az utat a mindennapi életben keletkező konfliktusok polgári mediációs eljárásban való megoldása felé is.

Az oktatás hatósági képzésnek minősül. Maradéktalanul teljesíti a közvetítői szakmai képzésről és továbbképzésről szóló 63/2009. (XII. 17.) IRM rendelet előírásait. A sikeresen vizsgázó hallgatók a teljes képzés elvégzéséről tanúsítványt kapnak, amely birtokában önálló Mediátor Praxist alapíthatnak és működtethetnek. Az oktatók hazai, illetve nemzetközileg is elismert szakemberek. További részletek itt.
Kapcsolódó cikkek

2023. december 1.

Még egyszerűbb az ügyintézés a kormányablakokban

Tovább egyszerűsödik az ügyintézés a kormányablakoknál, mert már azok az ügyfelek is élvezhetik a papírmentes ügyintézés előnyeit, akik eddig nem rendelkeztek digitális aláírással vagy ügyfélkapus regisztrációval.