Gazdasági Mediátor képzést indít a BKIK (x)


A sikeresen vizsgázó hallgatók a teljes képzés elvégzéséről tanúsítványt kapnak, amely megfelel a hazai és az Európai Uniós jogszabályi követelményeknek.


A Gazdasági Mediátor képzést olyan főiskolát vagy egyetemet végzettek számára ajánlja a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), akik szeretnének az Igazságügyi Minisztérium jegyzékében hivatalosan elismert képzésről Európai Uniós jogszabályi követelményeknek megfelelő tanúsítványt szerezni, és olyan kompetenciákhoz jutni, melyeket munkájuk során is kamatoztathatnak.

A mediáció jogszabályi kereteit Magyarországon az Országgyűlés 2002. évi LV. törvénye szabályozza, amely nem csupán a mediátor státuszát és az eljárás rendjét szabályozza, hanem megnyitja az utat a mindennapi életben keletkező konfliktusok polgári mediációs eljárásban való megoldása felé is.

Az oktatás hatósági képzésnek minősül. Maradéktalanul teljesíti a közvetítői szakmai képzésről és továbbképzésről szóló 63/2009. (XII. 17.) IRM rendelet előírásait. A sikeresen vizsgázó hallgatók a teljes képzés elvégzéséről tanúsítványt kapnak, amely birtokában önálló Mediátor Praxist alapíthatnak és működtethetnek. Az oktatók hazai, illetve nemzetközileg is elismert szakemberek. További részletek itt.
Kapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Jogerősen húszmillió forint kártérítés visszafizetésére kötelezett a bíróság egy elítéltet

Jogalap nélküli gazdagodás miatt a Debreceni Törvényszék – helybenhagyva a Debreceni Járásbíróság elsőfokú ítéletét – pénteken jogerősen arra kötelezett egy elítéltet, hogy fizesse vissza a magyar államnak az általa a perújítás előtt kártalanításként kapott húszmillió forintot – közölte Veszprémyné Szajkó Márta, a törvényszék sajtótitkára.

2022. június 24.

Egészségkárosító légszennyezés a gödi Samsung-gyárban

Több mint tucatnyi büntetést kapott eddig a Samsung gödi akkumulátorgyára a különböző hatóságoktól. A munkafelügyelet most 10 milliós bírságot szabott ki a cégre dolgozóinak súlyos veszélyeztetése miatt. A bírságok kifizetése azonban vélhetően nem okoz gondot a dél-koreai cégnek, amely a tavalyi évben 759 milliárd forintos árbevételt és 15,5 milliárd forintos nyereséget produkált.

2022. június 24.

New Partners at CMS (X)

CMS is pleased to announce new heads of CMS Technology, Media and Communications Group.