Gulyás: a hetero- és a homoszexuális propaganda gyermekek esetén egyaránt tilos


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A bírálói szerint melegellenes rendelkezéseket is tartalmazó pedofiltörvényről Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón azt mondta, semmilyen korrekcióra nincs szükség, a törvény úgy jó, ahogy elfogadták.

Hozzátette: a gyermekek szexuális nevelése és felvilágosítása a szülők feladata. Kérték, hogy mondjon olyan intézkedéseket, amelyekkel a magyar állam aktívan védi meleg állampolgárai jogait. Megemlítette az azonos nemű pároknak biztosított regisztrált élettársi kapcsolatot, azt, hogy a büntető törvénykönyvben minősített eset, ha valamely kisebbség sérelmére követnek el bűncselekményt. Az alkotmányban lehetővé tették, hogy polgári jogi igényt terjesszen elő az, akit kisebbséghez tartozása miatt ért sérelem – sorolta.

Kikérte magának, hogy bárki azzal vádolja őket, életvezetési kérdésekbe beleszólnak. Ez idegen attól a világképtől, ami a sajátjuk – jelentette ki.
Nem marad-e segítség nélkül az a gyerek, aki az iskolában jön rá másságára – kérdezték tőle. Közölte, a miniszterelnök is jelezte, hogy a végrehajtási rendeletek elkészítésekor az érintett szervezetek véleményét is meg kell hallgatni. Azt mondta, nem látja azt, hogy ne lenne lehetőség, hogy egy gyerek segítséget kapjon. Azt is közölte: a gyermekvédelmi törvény oktatási részére vonatkozóan a végrehajtási rendeletek világosan szabályozzák majd, hogy a tanár mit tanítson és mit ne, milyen felvilágosítást tartson és milyet ne.

A nemzeti konzultációban a gyermekek védelméről szóló törvényre vonatkozó kérdésről azt mondta: arról szól majd, hogy a szülők kizárólagos joga legyen-e a gyermekek szexuális nevelése. A konzultáció eredményét a kormány figyelembe fogja venni – tette hozzá.

Gulyás Gergely szerint a kormány abban bízik, hogy a józan ész, az értelem teljes egészében nem veszett ki Brüsszelből sem. Ha valaki elolvassa a gyermekek védelméről szóló törvény szövegét, akkor abban az szerepel, hogy a hetero- és a homoszexuális propaganda gyermekek esetén egyaránt tilos. Ezért a törvény ugyanúgy nem heterofób, mint ahogy nem homofób – fogalmazott. Kiemelte: szeretnék elmagyarázni ezt az Európai Bizottságnak, és Magyarország vállalja az ezzel kapcsolatos vitát.

Meglepőnek nevezte, hogy az Európai Bizottság szerint az unió belső piacát is veszélyezteti a gyermekek védelméről szóló magyar törvény.
Az unió jövőjéről szóló vitában a kormány a visegrádi országokkal és bárki mással is szívesen egyeztet, akikkel lehet közös pontokat találni – fogalmazott Gulyás Gergely. Hozzátette: az Európai Parlament ma nem egy jó eszköz az integráció fenntartására, az EU működésének elősegítésére, hanem maga a probléma.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek