Gyorsított eljárásban ítélték el a ceglédi rablót

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2020. szeptember 14.
Címkék: , ,
Rovat:
A Ceglédi Járásbíróság a pénteken nyilvános tárgyaláson ítéletet hirdetett annak a férfinak az ügyében, akit rablás bűntette miatt a bíróság 2 év – végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélt.

Augusztus 12-én este a vádlott testvérével abonyi lakóhelyére tartott, amikor felfigyelt az arra sétáló sértettre. Miután úgy gondolta, hogy a sértettnek lehet pénze, a vádlott elhatározta, hogy utána megy és megszerzi azt.

Amikor a vádlott lakóhelyéhez értek, a sértettet behívta otthonába, ahol a nála lévő készpénz átadását követelte és életveszélyesen megfenyegette. A sértett nem adta át a pénzét, ezért a vádlott meglökte a férfit, majd bántalmazni kezdte. Amikor a sértett megpróbált elmenekülni a lakásból, a vádlott nem hagyta és a sértett nyakát szorítva ismét megfenyegette.  A sértett félelmében a nála lévő 5500 forintot átadta a vádlottnak, majd elfutott a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló szemtájéki sérüléseket szenvedett el.

A bíróság távmeghallgatás útján hallgatta ki a vádlottat, aki a bűnösségét a váddal egyezően beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, melyet a bíróság elfogadott, így további bizonyítási eljárás lefolytatására nem volt szükség.

A kihirdetett ítélettel szemben az ügyész súlyosításért, végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása érdekében terjesztett elő fellebbezést, míg a vádlott és meghatalmazott védője az ítéletet tudomásul vette. Az ítélet nem jogerős. A vádlott, aki a bíróság döntéséig letartóztatásban volt, a tárgyalást követően szabadlábra kerül.

(Jogászvilág)

Kapcsolódó cikkek:


Elítélték a részegen üvegekkel dobálózó férfit
2020. szeptember 21.

Nem jogerősen börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy férfit, aki ittasan egy villamosvezetőre támadt, majd üvegekkel dobált meg nigériai állampolgárokat tavaly novemberben Budapesten - közölte a fővárosi főügyész.

Hollandia felelősségre vonja Szíriát
2020. szeptember 21.

Hollandia az ENSZ kínzás elleni egyezményének értelmében hivatkozott Szíria felelősségére az emberi jogok nemzetközi jog szerinti megsértéséért.