Hatályba lépett az Országos Tűzvédelmi Szabályzat és a kapcsolódó Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek módosítása


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően megjelent az OTSZ-t módosító 8/2022. (IV. 14.) BM rendelet, amely az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendeletet módosította.

Az OTSZ-t módosító hivatkozott jogszabály a kihirdetését követő 60. napon, azaz 2022. június 13-án lépett hatályba. Ennek megfelelően a Jogtárban az időállapot beállításával a teljes normaszövegbe illesztve a módosítások már tanulmányozhatók, értelmezhetők, amit elősegít a normaszöveg általános és részletes indokolása, amely itt érhető el >>

Az OTSZ-t érintő háromhónapos tagállami véleményezési szakasz alatt sem tétlenkedtek az 53/2014. (XII. 5.) BM rendelet alapján működő TvMI-k munkacsoportjai. Az OTSZ módosításnak megfelelő normaszöveg figyelembevételével elkészítették minden érintett TvMI módosítását, amelyek már jóváhagyott formában a Kiadó Tűzvédelmi Modul és HSE Modul termékein is elérhetőek.

A hivatkozott határnaptól, vagyis 2022. június 13-ától egy tolerálható mértékű egyszerűsített OTSZ-t alkalmazhatnak a beruházók, tervezők, kivitelezők, üzemeltetők.
Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 21.

Szaharov-díj – Kilenc jelölés érkezett az emberi jogok, a szólás- és gondolatszabadság védelméért járó EP-díjra

Kilenc jelölés érkezett az Európai Parlament által az emberi jogok, a szólás- és gondolatszabadság védelméért odaítélhető Szaharov-díjra, eszerint idén az iráni nők, az afganisztáni oktatásért küzdők csoportja, Georgia Európa-párti népe és egy georgiai ügyvéd, ugandai klímaaktivisták, nicaraguai emberi jogi jogvédők és abortuszpárti nőjogi harcosok kaphatják az elismerést.

2023. szeptember 20.

Öntisztázás a közbeszerzési eljárásban

A Fővárosi Törvényszék szerint a kérelemre induló eljárásban is fennáll a Közbeszerzési Hatóság tényállásfelderítési kötelezettsége, de az nem egyenlő a kérelem teljesíthetőségéhez elegendő bizonyítékok beszerzésével, a hatóság ezzel ellentétes eljárása ugyanis sértené a részrehajlás tilalmát.