Hatékony a Miskolci Törvényszék


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csökkent a folyamatban, hátralékban lévő ügyek száma a Miskolci Törvényszéken, a járásbíróságokon az ügyek 96 százaléka első fokon befejeződött – mondta a szervezet elnöke csütörtökön, az összbírói értekezlet előtti sajtótájékoztatón.

A Miskolci Törvényszék bírái évek óta 80-100 ezer ügyet tárgyalnak, az elmúlt évben meghaladta a 85 ezret ez a szám – közölte Répássy Árpád.

A Miskolci Törvényszék országos szinten is eredményesen működött – tette hozzá.

Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke hangsúlyozta, hogy európai viszonylatban a magyar bíróságok tevékenysége kiemelkedő.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. március 21.

Állatkínzási ügy: súlyosításért fellebbezett az ügyészség

Súlyosításért fellebbezett a járási ügyészség annak a karcagi férfinek az ügyében, aki azért vágatta el a kutyái hangszálait, hogy a szomszédokat ne zavarja a szaporítótelepről kiszűrődő csaholás – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség.

2023. március 21.

ECRI: Megosztó és ellenséges a magyar politikai beszéd 

Az Európa Tanács bizottsági jelentése szerint a magyar közbeszéd az utóbbi években egyre idegengyűlölőbbé vált, és a politikai beszéd rendkívül megosztó és ellenséges jelleget öltött, különösen a menekültekkel, menedékkérőkkel és migránsokkal, a muszlimokkal és az LMBTI személyekkel szemben – olvasható a Háttér Társaság közleményében.