Hatékony és korszerű költségvetés-tervezés


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az OBH elnöke kifejtette, hogy a hatékony költségvetési tervezés elengedhetetlen ahhoz, hogy a bírósági alkalmazottak elégedettek legyenek a rendelkezésükre álló forrásokkal.


A Vezetési Tanácsadó és Informatikai Zrt. „Költségvetési tervezés tapasztalatainak megosztása” címmel tartott konferenciát, amelyen Dr. Handó Tünde az Országos Bírósági Hivatal elnöke is felszólalt.

Az elnök asszony véleménye szerint „Elengedhetetlen, hogy a bíróságok szolgáltatásaikkal is alkalmazkodjanak korunk elvárásaihoz” Az ítélkezés hatékonyságának növelése érdekében az OBH közreműködik a jogszabályok véleményezésében, az ügyfélbarát kommunikációban és az ügyfél-elégedettség mérésében egyaránt. Fontos, hogy a visszajelzések bevonásával mérhető legyen, hogy a bírósági alkalmazottak mennyire elégedettek a rendelkezésekre álló forrásokkal. A VFT Zrt. az OBH segítségével olyan informatikai rendszert dolgozott ki, amely lehetővé teszi, hogy az éves költségvetési tervezés gördülékenyen menjen. 

A megnyitót követően a problémafelvető interaktív találkozón előadást tartott Krivanek Renáta, a VFT Zrt. üzletágvezetője, Erdős Tamás vezető konzulens, és Herdon Éva, az OBH osztályvezetője is. 

Az eseményen résztvevő szakemberek rávilágítottak azon gazdasági feladatokra és nehézségekre melyekkel a hivatal munkatársai évről évre szembesültek, illetve bemutatták azon megoldásokat, melyekkel az elsők között sikerült előállítani az intézményhálózat 2017. évre vonatkozó összesített tervszámait.

(birosag.hu)

[htmlbox BDT]

Kapcsolódó cikkek

2023. december 6.

A Társaság a Szabadságjogokért és a Political Capital bejelentése után a Nemzeti Választási Iroda megkezdte a választópolgárok számára vonatkozó adatszolgáltatást

Az önkormányzati választás során szó szerint egy-két szavazaton is múlhat egy polgármesteri szék sorsa, ezért, ha lehet, még az országgyűlési választásnál is fontosabb, hogy a választásig hátralévő időszakban időről időre lássuk, hányan jelentik át magukat egyik településről a másikra. Az esetleges voksturizmus így lehet leleplezhető.