Hatékonyabb lesz a békéltető testület munkája

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. július 8.
Címkék: , ,
Rovat:
Egységesebb és hatékonyabb békéltetést ígér a fogyasztóvédelmi törvény nemrég elfogadott módosítása – mondta a Budapesti Békéltető Testület elnöke hétfőn az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

Baranovszky György hozzátette: a békéltető testületek munkájának finomhangolását jelenti, hogy egységes eljárási szabályokat kell alkalmazniuk.

Hangsúlyozta, hogy a fogyasztóvédelmi törvény pontosan meghatározza a testületek eljárási módjait, de a jogalkotó úgy gondolta, hogy néhány részletszabályozásra szükséges külön kitérni a módosításban. A vállalkozások felkészítése folyamatos, a békéltető testületekkel együtt dolgozó Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kifejezetten figyel a vállalkozások célorientált felkészítésére, annak érdekében, hogy minél hamarabb tudják megoldani a fogyasztókkal kialakult vitákat – magyarázta a testület elnöke.

A békéltető testületek nemcsak a fővárosban, hanem a megyékben is működnek, hatékonyan védik a fogyasztókat és segítik a vállalkozásokat – mondta Baranovszky György.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:


Kendert termesztő testvérpár ellen emeltek vádat
2019. október 18.

Jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt emelt vádat két Nógrád megyei férfi ellen a Balassagyarmati Járási Ügyészség, a testvérek egymás szomszédságában termesztettek kannabiszt - közölte a megyei főügyész pénteken.