Hatékonyabb lesz a békéltető testület munkája


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egységesebb és hatékonyabb békéltetést ígér a fogyasztóvédelmi törvény nemrég elfogadott módosítása – mondta a Budapesti Békéltető Testület elnöke hétfőn az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

Baranovszky György hozzátette: a békéltető testületek munkájának finomhangolását jelenti, hogy egységes eljárási szabályokat kell alkalmazniuk.

Hangsúlyozta, hogy a fogyasztóvédelmi törvény pontosan meghatározza a testületek eljárási módjait, de a jogalkotó úgy gondolta, hogy néhány részletszabályozásra szükséges külön kitérni a módosításban. A vállalkozások felkészítése folyamatos, a békéltető testületekkel együtt dolgozó Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kifejezetten figyel a vállalkozások célorientált felkészítésére, annak érdekében, hogy minél hamarabb tudják megoldani a fogyasztókkal kialakult vitákat – magyarázta a testület elnöke.

A békéltető testületek nemcsak a fővárosban, hanem a megyékben is működnek, hatékonyan védik a fogyasztókat és segítik a vállalkozásokat – mondta Baranovszky György.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2021. július 30.

Megbírságolta a TikTokot a holland adatvédelmi hatóság

A holland adatvédelmi hatóság (DPA) 750.000 euró bírságot szabott ki a TikTokra gyermekek személyiségi jogainak megsértése miatt. A TikTok által az alkalmazás telepítésekor és használatakor a holland felhasználóknak – akik közül sokan kisgyermekek – szolgáltatott információk angolul voltak csak elérhetők, így nem voltak számunkra könnyen érthetők.

2021. július 29.

Elítéltek egy román-moldovai embercsempészt

Három év börtönbüntetésre ítélt és hat évre kiutasított Magyarország területéről egy román-moldovai kettős állampolgárságú embercsempészt a bíróság – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

2021. július 28.

Egy év tíz hónap fogház netes csalásért

A Tatabányai Járásbíróság jogerős büntetővégzésben 1 év 10 hónap, végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtotta azt a miskolci nőt, aki huszonkilenc ember pénzét csalta ki internetes vásárlás ígéretével.