Hatékonyabb lesz a békéltető testület munkája

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. július 8.
Címkék: , ,
Rovat:
Egységesebb és hatékonyabb békéltetést ígér a fogyasztóvédelmi törvény nemrég elfogadott módosítása – mondta a Budapesti Békéltető Testület elnöke hétfőn az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

Baranovszky György hozzátette: a békéltető testületek munkájának finomhangolását jelenti, hogy egységes eljárási szabályokat kell alkalmazniuk.

Hangsúlyozta, hogy a fogyasztóvédelmi törvény pontosan meghatározza a testületek eljárási módjait, de a jogalkotó úgy gondolta, hogy néhány részletszabályozásra szükséges külön kitérni a módosításban. A vállalkozások felkészítése folyamatos, a békéltető testületekkel együtt dolgozó Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kifejezetten figyel a vállalkozások célorientált felkészítésére, annak érdekében, hogy minél hamarabb tudják megoldani a fogyasztókkal kialakult vitákat – magyarázta a testület elnöke.

A békéltető testületek nemcsak a fővárosban, hanem a megyékben is működnek, hatékonyan védik a fogyasztókat és segítik a vállalkozásokat – mondta Baranovszky György.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:


Rabszolgatartó családot tartóztattak le
2019. július 18.

Letartóztattak egy 41 éves nőt, valamint a fiát és egyik lányát, mert a gyanú szerint évek óta több embert is rabszolgaként tartottak és használtak ki Pakodon.

Már hat éve működik az elektronikus kapcsolattartás
2019. július 18.

Már hat éve működik az elektronikus kapcsolattartás

Az elektronikus kapcsolattartás 2013. évi bevezetése óta eltelt 6 és fél évben a bíróságokra érkezett elektronikus beadványok és a bíróságok által elektronikus úton kiküldött kiadmányok száma megközelítette a 7 milliót.