Helyreigazítás

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. november 12.
Címkék: ,
Rovat:
Az MTI közleménye nyomán 2019. november 8-án megjelent “Letartóztattak egy volt bírót” című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy a gyanúsított nyugdíjazásáig többek között a Fővárosi Ítélőtáblán dolgozott bíróként.

A Fővárosi Ítélőtábla helyreigazítási kérelme alapján az alábbiakat közöljük:

A “Letartóztattak egy volt bírót” címmel 2019. november 8-án megjelent írásunkban az MTI közleménye alapján valótlanul híreszteltük, hogy a gyanúsított a gyanú szerint nyugdíjazásáig többek között a Fővárosi Ítélőtáblán dolgozott bíróként.

Valótlanul híreszteltük továbbá azt is, hogy a Fővárosi Ítélőtábla az ügyben elfogultságot jelentett be arra hivatkozva, hogy a gyanúsított korábban bírói szolgálatot látott el a bíróságukon.

Ezzel szemben  a valós tény az, hogy a gyanúsított soha nem dolgozott a Fővárosi Ítélőtáblán.
A Fővárosi Ítélőtábla pedig nem jelentett be elfogultságot az ügyben, hanem  az ügyben elfogultságot bejelentő Fővárosi Törvényszék helyett az eljárásra a Budakörnyéki Járásbíróságot kijelölte.

Az ügyről a Budapest Környéki Törvényszék Sajtó és Kommunikációs Osztályának közleménye itt olvasható.

Kapcsolódó cikkek:


Az internetes zaklatás évekre összetöri az áldozatokat
2020. július 13.

ilyen zaklatásnak minősül a kiközösítés, a csúfolás, a hazugságok terjesztése, a rágalmazás és becsületsértés, súlyos esetekben a szexuális jellegű, a gyerekeket, tiniket nem teljes öltözetben mutató képek közzététele.

Mire terjed ki a kártérítés egészségkárosodás esetén?
2020. július 13.

Mire terjed ki a kártérítés egészségkárosodás esetén?

A Kúria megállapította, hogy a rehabilitációs medencét és a liftet az egészségkárosodást szenvedőt ápoló családtagok is használhatják, illetve az az ingatlan értékét is növeli, így a beruházások teljes költsége az alperestől nem követelhető.

Bűncselekménnyel okozott kár megtérítése gyorsított perben
2020. július 13.

Bűncselekménnyel okozott kár megtérítése gyorsított perben

Gyorsított perben az a bűncselekménnyel okozott kár, illetve sérelemdíj megtérítése iránti igény érvényesíthető, amely esetében a bíróság jogerősen megállapította a bűncselekmény elkövetését és nem került sor polgári jogi igény megítélésére, továbbá polgári per megindítására.