Helyreigazítás

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. november 12.
Címkék: ,
Rovat:
Az MTI közleménye nyomán 2019. november 8-án megjelent “Letartóztattak egy volt bírót” című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy a gyanúsított nyugdíjazásáig többek között a Fővárosi Ítélőtáblán dolgozott bíróként.

A Fővárosi Ítélőtábla helyreigazítási kérelme alapján az alábbiakat közöljük:

A “Letartóztattak egy volt bírót” címmel 2019. november 8-án megjelent írásunkban az MTI közleménye alapján valótlanul híreszteltük, hogy a gyanúsított a gyanú szerint nyugdíjazásáig többek között a Fővárosi Ítélőtáblán dolgozott bíróként.

Valótlanul híreszteltük továbbá azt is, hogy a Fővárosi Ítélőtábla az ügyben elfogultságot jelentett be arra hivatkozva, hogy a gyanúsított korábban bírói szolgálatot látott el a bíróságukon.

Ezzel szemben  a valós tény az, hogy a gyanúsított soha nem dolgozott a Fővárosi Ítélőtáblán.
A Fővárosi Ítélőtábla pedig nem jelentett be elfogultságot az ügyben, hanem  az ügyben elfogultságot bejelentő Fővárosi Törvényszék helyett az eljárásra a Budakörnyéki Járásbíróságot kijelölte.

Az ügyről a Budapest Környéki Törvényszék Sajtó és Kommunikációs Osztályának közleménye itt olvasható.

Kapcsolódó cikkek:


Hét év járt a nemi erőszakért
2019. december 12.

Jogerősen hét év fegyházra ítéltek szexuális erőszak bűntette miatt egy dunaújvárosi férfit, aki 2014 szeptemberében egy buszmegállóban megerőszakolt egy magatehetetlen nőt.

Itthon is utat tör a precedensjog
2019. december 12.

A legtöbben hallottak már az angolszász precedensjog és a kontinentális bíróságok közti különbségről – ahogy talán arról is, hogy Magyarország eddig egyértelműen az utóbbi táborhoz tartozott. Azonban egy, a napokban elfogadott törvénymódosítás komoly lépést jelent az ellenkező irányba.

Módosul a pótmunka szabályozása
2019. december 12.

Az építési tevékenységről szóló kormányrendelet módosításával egyértelművé vált a pótmunka és a többletmunka fogalma.