Helyreigazítás


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az MTI közleménye nyomán 2019. november 8-án megjelent “Letartóztattak egy volt bírót” című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy a gyanúsított nyugdíjazásáig többek között a Fővárosi Ítélőtáblán dolgozott bíróként.

A Fővárosi Ítélőtábla helyreigazítási kérelme alapján az alábbiakat közöljük:

A “Letartóztattak egy volt bírót” címmel 2019. november 8-án megjelent írásunkban az MTI közleménye alapján valótlanul híreszteltük, hogy a gyanúsított a gyanú szerint nyugdíjazásáig többek között a Fővárosi Ítélőtáblán dolgozott bíróként.

Valótlanul híreszteltük továbbá azt is, hogy a Fővárosi Ítélőtábla az ügyben elfogultságot jelentett be arra hivatkozva, hogy a gyanúsított korábban bírói szolgálatot látott el a bíróságukon.

Ezzel szemben  a valós tény az, hogy a gyanúsított soha nem dolgozott a Fővárosi Ítélőtáblán.
A Fővárosi Ítélőtábla pedig nem jelentett be elfogultságot az ügyben, hanem  az ügyben elfogultságot bejelentő Fővárosi Törvényszék helyett az eljárásra a Budakörnyéki Járásbíróságot kijelölte.

Az ügyről a Budapest Környéki Törvényszék Sajtó és Kommunikációs Osztályának közleménye itt olvasható.


Kapcsolódó cikkek

2021. október 15.

Hol akarják fenntartani a távmunkát Európában a COVID után is?

Kevesebb mint két év telt el a koronavírus-járvány 2020-as tavaszi kitörése óta, de ennyi idő is elég volt hozzá, hogy a távmunka, mely korábban csak kivételes esetekben volt engedélyezett, európaiak millióinak vált mindennapos valósággá. De vajon így marad-e ez akkor is, ha az élet visszaáll a régi kerékvágásba? Mely országok azok, akik a járvány vége után is megtartanák, sőt, mindennapossá tennék az otthoni munkavégzést? Európai körkép.