Helyreigazítás


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az MTI közleménye nyomán 2019. november 8-án megjelent “Letartóztattak egy volt bírót” című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy a gyanúsított nyugdíjazásáig többek között a Fővárosi Ítélőtáblán dolgozott bíróként.

A Fővárosi Ítélőtábla helyreigazítási kérelme alapján az alábbiakat közöljük:

A “Letartóztattak egy volt bírót” címmel 2019. november 8-án megjelent írásunkban az MTI közleménye alapján valótlanul híreszteltük, hogy a gyanúsított a gyanú szerint nyugdíjazásáig többek között a Fővárosi Ítélőtáblán dolgozott bíróként.

Valótlanul híreszteltük továbbá azt is, hogy a Fővárosi Ítélőtábla az ügyben elfogultságot jelentett be arra hivatkozva, hogy a gyanúsított korábban bírói szolgálatot látott el a bíróságukon.

Ezzel szemben  a valós tény az, hogy a gyanúsított soha nem dolgozott a Fővárosi Ítélőtáblán.
A Fővárosi Ítélőtábla pedig nem jelentett be elfogultságot az ügyben, hanem  az ügyben elfogultságot bejelentő Fővárosi Törvényszék helyett az eljárásra a Budakörnyéki Járásbíróságot kijelölte.

Az ügyről a Budapest Környéki Törvényszék Sajtó és Kommunikációs Osztályának közleménye itt olvasható.


Kapcsolódó cikkek

2022. május 16.

Home office: milyen költségtérítés jár?

A home office elterjedése sok egyéb mellett kihat a munkáltató által, a munkába járással kapcsolatban megtéríthető költségekre is, így a Niveus Consulting Group azt járja körül, hogy a távmunkában (home office) dolgozó munkavállalóknak lehet-e, kell-e adni költségtérítést a munkába járáshoz kapcsolódóan, illetve ennek milyen adóterhe van.

2022. május 16.

Miniszterelnököt választ az Országgyűlés

A képviselők ötödik alkalommal választhatják Magyarország miniszterelnökévé Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, a Fidesz-KDNP-listavezetőjét az államfő javaslatára.