Jogerősen elítéltek egy embercsempészt


Jogerősen három év letöltendő börtönbüntetésre ítélték a román férfit, aki szír állampolgárokat szállított az osztrák határ közelébe.

Jogerősen három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, hat évre pedig kitiltotta Magyarország területéről a Sárvári Járásbíróság azt a román férfit, aki július 23-án hét, Magyarországon jogellenesen tartózkodó szír állampolgárt – közöttük egy kétéves gyermeket – szállított az osztrák határ közelébe – közölte a Vas Megyei Főügyészség.

Székely Tamás főügyészhelyettes tájékoztatása szerint a vádlott anyagi ellenszolgáltatás fejében Mórahalom közelében vette fel a magukat szírnek valló illegális migránsokat, akik közül öten a gépkocsiban, ketten az autó csomagtartójában utaztak.

A rendőrség a 8-as számú főúton, Karakó község közelében fogta el a később az ügyészség által embercsempészés bűntettével megvádolt és bíróság elé állított férfit.

A főügyészhelyettes közleményében megjegyezte: a vádlottnak nem ez volt az első útja, pár nappal korábban is szállított öt illegális migránst a nyugati határ közelébe.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Jogerősen húszmillió forint kártérítés visszafizetésére kötelezett a bíróság egy elítéltet

Jogalap nélküli gazdagodás miatt a Debreceni Törvényszék – helybenhagyva a Debreceni Járásbíróság elsőfokú ítéletét – pénteken jogerősen arra kötelezett egy elítéltet, hogy fizesse vissza a magyar államnak az általa a perújítás előtt kártalanításként kapott húszmillió forintot – közölte Veszprémyné Szajkó Márta, a törvényszék sajtótitkára.

2022. június 24.

Egészségkárosító légszennyezés a gödi Samsung-gyárban

Több mint tucatnyi büntetést kapott eddig a Samsung gödi akkumulátorgyára a különböző hatóságoktól. A munkafelügyelet most 10 milliós bírságot szabott ki a cégre dolgozóinak súlyos veszélyeztetése miatt. A bírságok kifizetése azonban vélhetően nem okoz gondot a dél-koreai cégnek, amely a tavalyi évben 759 milliárd forintos árbevételt és 15,5 milliárd forintos nyereséget produkált.

2022. június 24.

New Partners at CMS (X)

CMS is pleased to announce new heads of CMS Technology, Media and Communications Group.