Kétmillió forintért módosította volna a vallomását

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. május 17.
Címkék: , ,
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A korábban terhelő vallomást tevő tanú két millió forintot kért, hogy megváltoztassa vallomását, az ajánlatát azonban nem fogadták el. A Fővárosi Főügyészség vádat emelt.

A vádirat szerint a vádlott, egy 64 éves férfi, egy bűnügyben tanúként terhelő vallomást tett két másik személyre. 2015. év júniusában a XVIII. kerület, Balassi Bálint utcai piacon a vádlott a terhelő vallomással érintett egyik személynek azt üzente egy közös ismerősükön keresztül, hogy ha fizet neki 2.000.000 forintot, akkor – az eddigiektől eltérően – kedvező, valótlan tartalmú vallomást tesz a bírósági eljárásban.

A férfi ily módon jogtalan előnyt kért annak érdekében, hogy a bírósági eljárásban a kötelezettségeit ne teljesítse. Az ajánlatot a címzett nem fogadta el, a kért összeget nem fizette ki.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben vesztegetés elfogadása bírósági eljárásban bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt a törvény egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

(ugyeszseg.hu)

Kapcsolódó cikkek:


Vesztegetési ügyben döntött a Kúria
2019. február 12.

Vesztegetési ügyben döntött a Kúria

Ha a jegyző az általa tett előterjesztésben – elhallgatva az önkormányzatnak nyújtott állami támogatás összegét és szabad felhasználásának a lehetőségét – a képviselő-testület bizottságát félrevezeti és valótlanul azt a tájékoztatást adja, hogy az önkormányzat 180 millió forint másra fel nem használható céltámogatást kapott a II. rendű terhelt pályázatának a finanszírozására, ezzel a jogszabálysértés jelzésének a kötelezettségében álló hivatali kötelességét megszegi.

Börtönőrt próbált megvesztegetni egy fogvatartott
2019. január 17.

Börtönőrt próbált megvesztegetni egy fogvatartott a Szegedi Fegyház és Börtönben, hogy így jusson illegálisan mobiltelefonhoz - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.