Kihirdették az új közigazgatási perrendtartást

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2017. március 2.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Magyar Közlöny március 1-jén kiadott 30. lapszámában kihirdették az Országgyűlés által elfogadott a közigazgatási perrendtartásról szóló 2017. évi I. törvényt.


A kihirdetett törvényjavaslat 2018. január 1-jén lép hatályba. A jogszabályt elsőként tavaly decemberben fogadta el az Országgyűlés. Az AB azonban januárban a jogszabály közigazgatási felsőbíróságra vonatkozó rendelkezéseit kifogásolta, miután az államfő az alaptörvény-ellenesség és a közjogi érvénytelenség megállapítását kérte a testülettől. A módosított törvényt, melyből kikerült a “felsőbíróságként eljáró bíróság” köznév, 2017. február 21-én fogadta el az Országgyűlés.

A legfőbb pontokról, melyekben az új közigazgatási perrendtartás változást hoz, itt olvashat.

 

 

Kapcsolódó cikkek:


Letartóztatták az álörökösnőt
2020. augusztus 5.

Az asszony az otthonában töltött bűnügyi felügyelet alatt újabb bűncselekményt követett el, a korábbiakhoz hasonlóan egy ismerősétől 8.350.000 Ft-ot csalt ki, amit a mai napig nem fizetett vissza.

Bántalmazta nevelt gyermekét – letartóztatták
2020. augusztus 4.

Hónapokon keresztül, rendszeresen bántalmazta nevelt gyermekét egy férfi a gyanú szerint, a bíróság elrendelte a letartóztatását - tájékoztatott a Somogy Megyei Főügyészség.