Kijelölték Hernádi Zsolt védőjét


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kijelölt zágrábi ügyvéd fellebbezett a Mol-vezér előzetes letartóztatásának elrendelése ellen.


Védőügyvédet jelölt ki Hernádi Zsolt számára a zágrábi megyei bíróság, Laura Valkovic és a Mol elnök-vezérigazgatója azonban még soha nem találkozott egymással – írta internetes oldalán a Jutarnji List című zágrábi napilap.

A kijelölt ügyvédet névsor szerint, vagyis véletlenszerűen rendelik az ügyfelek mellé, így lett a zágrábi Laura Valkovic Hernádi Zsolt védőügyvédje anélkül, hogy valaha is találkozott volna ügyfelével.

Valkovic a Jutarnji Listnek megerősítette, hogy ő képviseli Hernádit, és az előzetes letartóztatás elrendelése ellen fellebbezést nyújtott be. A fellebbezést viszont a bíróság csak akkor vizsgálja meg, ha előrelépés történik az ügyben, vagyis ha esetlegesen letartóztatják Hernádit és átadják Horvátországnak. Az ügyvéd azért nyújtott be fellebbezést, mert szerinte nem értesítették Hernádi Zsoltot az ellene folyó nyomozásról, nem a büntetőeljárásról szóló törvénnyel összhangban rendelték be kihallgatásra, ezért pedig nem ő a felelős, hanem a magyar hatóságok, éppen ezért nem is állt fenn szökésének veszélye.

Hernádi Zsolt előzetes letartóztatását tíz napja rendelte el a zágrábi megyei bíróság az indoklás szerint azért, mert fennállt a szökés veszélye. Azzal vádolják, hogy tízmillió euróval lefizette Ivo Sanader volt horvát miniszterelnököt. Sanadert Horvátországban tíz év börtönre ítélték. A Mol visszautasította a vádakat.

A magyar hatóságok két alkalommal utasították vissza, hogy horvát kérésre kihallgassák a Mol-vezért, egyszer pedig nem kézbesítették számára a horvátországi kihallgatásra szóló idézést – írta a Jutarnji List.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Benyújtották az Országgyűlésnek a digitális szolgáltatásokról szóló uniós szabályozást

“A mai napon javaslatot nyújtottunk be az Országgyűlésnek, mellyel megtettük az első lépést a digitális szolgáltatásokról szóló uniós rendelet (DSA) hazai alkalmazása érdekében” – jelentette be pénteki Facebook-posztjában Varga Judit igazságügyi miniszter, aki a kormány részéről egyúttal üdvözölte az európai szabályozást, amelynek kidolgozásában -, mint hozzátette – “kezdeményezőként mi is aktívan részt vettünk”.