Kilenc évet kapott, mert megpróbált kirabolni egy élelmiszerboltot


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jogerősen 9 év fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék egy férfit, aki késsel akart kirabolni egy élelmiszerboltot Debrecenben – közölte a törvényszék szóvivője.

Dobó Dénes közleménye szerint a másodfokú bíróság ezzel helybenhagyta a Debreceni Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt tavaly októberben meghozott elsőfokú ítéletét. A férfi nem bocsátható feltételes szabadságra .

A bíróság által megállapított tényállás szerint a 37 éves férfi orvosi maszkot viselve azért ment be egy élelmiszerboltba Debrecen vénkerti lakónegyedében, hogy az ott dolgozókat megfenyegetve megszerezze a kasszában lévő pénzt.

A férfi, amikor a pénztár környékén nem tartózkodott vásárló, a pénztárosnőt a mellkasához nyomott késsel felszólította a pénz átadására. A pénztáros ennek nem tett eleget, mire a férfi megismételte a követelését, de a nő ijedtében kiabálni kezdett és kipattant a pénztárból. Ekkor a vádlott egy közeli társasházba menekült, a rendőrök azonban rövid időn belül elfogták – ismertette a szóvivő.

Szabó Ágnes bíró az ítélet indoklásánál elmondta: a kiszabott büntetés arányban áll a vádlott előéletével. Korábban is rablás miatt ítélték el, legutóbb is felfegyverkezve követte el a bűncselekményt, és ez megalapozza az erőszakos, többszörös visszaesői minősítést.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek