Kisfilm készült az Alkotmánybíróságról

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2018. június 4.
Rovat:

Az Alkotmánybíróság a rendszerváltás emblematikus intézménye, a jogállamiság és az alapjogok védelmének legfőbb szerve Magyarországon. Kétrészes, összesen negyed órás kisfilmben mutatja be az Alkotmánybíróság legfőbb hatásköreit, a demokráciában betöltött szerepét, megalakulásának előzményeit, illetve fennállásának csaknem harminc esztendejét.


A kisfilm az Alkotmánybíróság működését bemutató sorozat első része, amelyben – eddig példa nélkül álló módon – a testület zártkörű teljes üléséről is láthatunk felvételeket. Az Alkotmánybíróság megújítja kommunikációját, összességében szeretné a határozatait mindenki számára érthetővé tenni. Az Alkotmánybíróság új kisfilmje azzal a céllal született, hogy bemutassa a nagyközönségnek az intézmény történetét és hatásköreit. A kisfilmben Sulyok Tamás elnökön kívül megszólal Horváth Attila és Szalay Péter alkotmánybíró, Potje László, az Elnöki Kabinet főtanácsadója és Vetter Szilvia sajtófőnök.

Az Alkotmánybíróság két részes új kisfilmje elérhető a következő linkeken:

https://youtu.be/qymzwfTM_cc

https://youtu.be/qCaEBhBYu20

Az alkotmánybíróság új, korszerű köntösbe öltözött honlapjának címe: https://alkotmanybirosag.hu/.

Az Alkotmánybíróság Facebook oldala két nyelven, magyarul és angolul is elérhető a következő címen: https://www.facebook.com/alkotmanybirosag.

Kapcsolódó cikkek:


Felfüggesztett börtönt kaptak emberkereskedelemért
2018. november 12.

Az ügy elbírálása során az új büntetőeljárási törvény egyik fontos, az eljárás egyszerűsítését és gyorsítását szolgáló újítását, az egyezség lehetőségét alkalmazták.