Konferencia a bírósági kommunikációról


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bíróság és kommunikáció címmel kétnapos nemzetközi konferencia kezdődik csütörtökön a Magyar Igazságügyi Akadémián, amelyen a közösségi média is szóba kerül majd.


A rendezvényt Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke és Darák Péter, a Kúria elnöke nyitja meg.  Bozsó Péter bíró, az OBH elnöki kabinetjének tagja elmondta, hogy a tavaly kezdett rendezvénysorozat célja a bíróságok kommunikációjával, sajtótevékenységével kapcsolatos kérdéskörök körüljárása. Tavaly az adatvédelem, adatbiztonság témájáról tartottak előadásokat, idén a média és a bíróságok kapcsolata lesz napirenden

A bírósági kommunikáció új útjairól szóló témakörben a közösségi média, a Facebook és a Twitter hatásairól és felhasználási lehetőségeiről is szó lesz.

 A munka végső célja, hogy a jogkereső közönség korrekt, egységes, könnyen kezelhető tájékoztatatást kapjon. A kétnapos, a sajtó számára nyilvános, angol nyelvű konferencia anyaga az interneten hozzáférhető lesz. A rendezvénysorozat jövőre a tervek szerint a sajtóperek, személyiségjogi és helyreigazítási perek elméleti és gyakorlati kérdéseivel folytatódik – tette hozzá Bozsó Péter.

 (MTI)


Kapcsolódó cikkek

2021. november 30.

Szigorítottak az állatvédelmi szabályokon

Súlyosabban büntetik a jövőben az állatok megmérgezését, szigorúbban lépnek fel a szaporítók ellen, és az állatviadalokon való részvétel is bűncselekménynek számít.

2021. november 30.

Hibrid munkavégzés: mikor kell szerződést módosítani?

Megállapodás hiányában, az eredeti munkaszerződésben meghatározott munkaidő érvényes a munkavégzés helyétől függetlenül, de hibrid munkavégzés során nem szabad megfeledkezni a munkaszerződés módosításáról sem – mutat rá az act Bán és Karika Ügyvédi Társulás szakértője.