Korábbi börtönőrére támadt, újra börtönbe kell mennie


Négy év börtönbüntetést szabott ki a Pécsi Törvényszék arra a komlói férfira, aki rátámadt a volt börtönőrére a mecseki városban tavaly júliusban – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP).

Közleményükben emlékeztettek: a férfi tavaly július 20-án kora este az egyik komlói áruház parkolójában fenyegette, majd többször megütötte a BVOP munkavállalóját, aki abban a büntetés-végrehajtási intézetben dolgozik körletfelügyelőként, ahol korábban a férfi a büntetését töltötte.

A bántalmazót a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársainak közreműködésével fogták el a rendőrök. Első fokon még csak hároméves börtönbüntetést kapott tettéért, de a Pécsi Törvényszék négy évre súlyosbította az ítéletet – derül ki a kommünikéből.

A támadás kapcsán a rendőrség júliusban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt indítottak nyomozást a férfi ellen.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2022. január 3.

Bérgyilkossal fenyegette a rab a börtönőrt

Vádat emeltek hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt egy fogvatartott ellen, aki előbb bérgyilkossal fenyegette meg a ruházatát átvizsgáló börtönőrt, majd kétszer megütötte őt.
2020. szeptember 3.

Felfüggesztett börtön tojásdobálásért

Nem jogerősen felfüggesztett börtönre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) azt a férfi, aki 2018-ban a Parlamentnél egy demonstráción tojásokat dobált a rendőrök felé – tudatta a Fővárosi Törvényszék csütörtökön közleményben.