Kúria: közpénznek számít a tao

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2017. október 25.
Rovat:

Közpénznek minősülnek a sportkluboknak nyújtott pénzügyi támogatások, ezek felhasználása pedig közérdekű adat – mondta ki szerdán a Kúria. 


A Kúria jogerős ítéletben mondta ki szerdán, hogy a társaságiadó-kedvezmény terhére a sportegyesületeknek juttatott pénzügyi támogatások közpénznek minősülnek, ezek felhasználása közérdekű adat, tehát kérésre ki kell adni azokat – írja a Hvg.hu

A kormány szerint a 2011-ben elindított tao-rendszerben a kluboknak juttatott összegek nem minősülnek köszpénznek, így felhasználásuk sem minősül közérdekű adatnak. 

A pert a Transparency International indította, amit egyébként másodfokon már megnyert. Akkor a fővárosi itélőtábla azt mondta ki, hogy a támogatásokat nyújtó cégek az államtól olyan kedvezményeket kapnak cserébe, ami közpénzjelleggel bír.

Kapcsolódó cikkek:


Letartóztatták a gyermekeit erőszakoló korábbi életfogytost
2018. szeptember 21.

A Heves Megyei Főügyészség indítványára letartóztatásba helyezte a bíróság azt az 59 éves férfit, akit a rendszerváltás előtti évtizedekben elkövetett gyilkosság miatt 1980-ban életfogytiglani szabadságvesztésre ítéltek. 

Sulyok: az alkotmányjog a mindennapi élethez kapcsolódik
2018. szeptember 21.

Sulyok: az alkotmányjog a mindennapi élethez kapcsolódik

Az alkotmányjog oktatásánál oda kell figyelni arra, hogy az olyan absztrakt fogalmakat, mint az egyenlőség, szabadság, jogbiztonság a valós, hétköznapi élethez kössék - hangoztatta az Alkotmánybíróság (Ab) elnöke az alkotmányjogot oktatók I. találkozóján.