Lezárult a fogalmazói versenyvizsga

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2017. szeptember 21.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Véget ért a fogalmazói versenyvizsga első két fordulója a Magyar Igazságügyi Akadémián. A pályázók írásbeli és szóbeli vizsga keretében bizonyíthatták azt, hogy rendelkeznek a fogalmazói, illetve a bírói hivatáshoz szükséges készségekkel és képességekkel. A vizsgát végül hatvannégyen tették le sikeresen.


Ebben a félévben több mint kétszeres volt a túljelentkezés. A pályázati felhívás közérthető kiírásának köszönhetően idén már egyetlen érvénytelen jelentkezés sem érkezett. Az OBH összesen 33 álláshelyet hirdetett meg, amelyre a kinevező törvényszéki elnökök 67 pályázó közül választhatnak.  A pályázatok elbírálásának határideje október 24-e. Az új fogalmazók 2017. november 2-án léphetnek munkába.

Az írásbeli vizsgán tesztet, esszékérdéseket és szövegértési feladatot kaptak a pályázók. A szóbeli vizsgán pedig jogesetet, élethelyzetet vagy munkahelyi szituációt kellett megoldaniuk.

A következő fogalmazói pályázati kiírás közzététele 2018 elején várható.

(birosag.hu

Kapcsolódó cikkek:


Letartóztatták a gyermekeit erőszakoló korábbi életfogytost
2018. szeptember 21.

A Heves Megyei Főügyészség indítványára letartóztatásba helyezte a bíróság azt az 59 éves férfit, akit a rendszerváltás előtti évtizedekben elkövetett gyilkosság miatt 1980-ban életfogytiglani szabadságvesztésre ítéltek. 

Sulyok: az alkotmányjog a mindennapi élethez kapcsolódik
2018. szeptember 21.

Sulyok: az alkotmányjog a mindennapi élethez kapcsolódik

Az alkotmányjog oktatásánál oda kell figyelni arra, hogy az olyan absztrakt fogalmakat, mint az egyenlőség, szabadság, jogbiztonság a valós, hétköznapi élethez kössék - hangoztatta az Alkotmánybíróság (Ab) elnöke az alkotmányjogot oktatók I. találkozóján.