M. Richárd tagadta, hogy vesztegetéssel akarta volna visszaszerezni a jogosítványát


A vád szerint az I. rendű terhelt 900 ezer forintot fizetett azért, hogy – a III. rendű vádlott közreműködésével – a II. rendű vádlott segítsen neki jogosulatlanul visszaszerezni a bevont vezetői engedélyét.

Fővárosi Törvényszék távmeghallgatás útján előkészítő ülést tartott abban a büntetőügyben, amelyben az I. rendű vádlottat kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetéssel, hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetéssel és bűnsegédként elkövetett közokirat-hamisítás bűntettével, a II. rendű terheltet vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével, míg a III. rendű vádlottat bűnsegédként elkövetett kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetéssel, bűnsegédként elkövetett hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetéssel, valamint közokirat-hamisítás bűntettével vádolja az ügyészség – olvasható a Fővárosi Törvényszék közleményében.

A 24.hu tudósításából kiderül, hogy M. Richárdról van szó.

A vád szerint az I. rendű terhelt 900 ezer forintot fizetett azért, hogy – a III. rendű vádlott közreműködésével – a II. rendű vádlott segítsen neki jogosulatlanul visszaszerezni a bevont vezetői engedélyét.

Tekintettel arra, hogy a II. és III. rendű vádlottak vonatkozásában az előkészítő ülés már március elején lezajlott, ezért az eljárás most csak az I. rendű vádlott esetében folytatódott. Ő nem ismerte be bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem.

Ezt követően a vád és védelem képviselői előadták bizonyítási indítványaikat, majd a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet. Ennek időpontját a bíróság hivatalból fogja kitűzni.

(birosag.hu, 24.hu)


Kapcsolódó cikkek

2020. december 18.

Elrendelték M. Richárd bűnügyi felügyeletét

A Fővárosi Törvényszék elrendelte a Dózsa György úti két halálos áldozatot követelő baleset ügyében első fokon, nem jogerősen 4 év szabadságvesztésre ítélt M. Richárd bűnügyi felügyeletét: a vádlott Budapest és Pest megye közigazgatási határát csak engedéllyel hagyhatja el.
2021. január 18.

Letartóztatták M. Richárdot

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a Fővárosi Törvényszék elrendelte a Dózsa György úti balesetben részes egyik sofőr letartóztatását – közölte az MTI-vel a fővárosi főügyész hétfőn.