Magyar Pro Bono Díj 2019


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hagyományoknak megfelelően idén is a Magyar Ügyvédnap alkalmából került sor a The Global Network for Public Interest Law, a PILnet, és a Magyar Ügyvédi Kamara által közösen adományozott „Ügyvédek a közjóért – Magyar Pro Bono díj” átadására.

A díjjal azokat az ügyvédeket és ügyvédi irodákat ismerik el, akik a helyi kisközösségeknek nyújtott kiemelkedő pro bono munkájukon keresztül nyújtanak ingyenes jogi szolgáltatást, közéleti tevékenységükben népszerűsítik az önkéntes, ingyenes munkát, a hátrányos helyzetű emberek segítését és ezzel a magyar társadalom megerősítésén fáradoznak.

Idén – a szokásostól némileg eltérően – a 2019. év Pro Bono Ügyvédje díjat nem egy ügyvédnek, hanem egy közösségnek, a Budapesti Ügyvédi Kamarának ítélte a Bíráló Bizottság, a résztvevő 117 ügyvéd szolgálata és a Pro Bono Ügyvédnap megszervezéséhez kapcsolódó példaértékű munkája elismeréseképpen.

Az év Pro Bono Ügyvédi Irodája díjat idén az Ormai és Társai CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP Ügyvédi Iroda kapta, mely iroda 30 éve van jelen Magyarországon és működésének kezdete óta hivatása részének tekinti a különböző civil szervezetek pro bono jellegű támogatását. A tavalyi évben több, mint 50 ügyvéd kollégájuk nyújtott ingyenes jogi segítséget civil szervezetek számára, mintegy 1300 munkaórában. Húsznál több civil szervezetet támogatnak folyamatos jelleggel és ennél is több szervezet számára nyújtanak eseti jellegű tanácsot.

A Budapesti Ügyvédi Kamara ezúton köszöni meg a kollégáknak az I. Pro Bono Nap alkalmával, valamint a praxisuk során nyújtott ingyenes jogi segítségnyújtást, és bízik abban, hogy az idei rendezvény sikerét látva sikerült együtt egy jó hagyományt teremteni!

(Budapesti Ügyvédi Kamara hírlevele)


Kapcsolódó cikkek