Magyar szakember lett az EPO tanácsadója

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2015. február 5.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Pintz Györgyöt a Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Egyesület elnökét meghívták az Európai Szabadalmi Hivatal (EPO) Állandó Tanácsadó Bizottságába – közölte az ugyvedvilag.hu-val az Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Egyesület.


Első alkalommal fordult elő a 38 tagállamot tömörítő Európai Szabadalmi Hivatal 40 éves történetében, hogy magyar szakembert választottak be tanácsadó testületükbe.

A tagokat rendszerint három évre választják, és különböző módon kerülnek kiválasztásra. 10 tag képviseli az ipari szektort, 10 tag kerül ki a hivatásos szabadalmi képviselőkből, további 10 tagot pedig az EPO elnöke választ személyesen ki.

Pintz Györgyöt az Európai Szabadalmi Hivatal elnöke ad personam választotta. Három évig viseli a tisztséget. A bizottság működésének lényege, hogy a szabadalmi jogban jártas szakemberek is hatással lehessenek az európai szabadalmi rendszer fejlődésére.

Kapcsolódó cikkek:


Törvénymódosítás: a büntetett előéletűek nem vezethetnek taxit
2020. július 3.

Tizenhárom közlekedési törvényt módosított pénteki döntésével az Országgyűlés. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által kezdeményezett változtatások egyebek mellett lehetővé teszik a büntetett előéletű taxisok kiszűrését a piac tisztítása, az utasok védelme érdekében.

Fontos változások a Kúrián
2020. július 3.

Fontos változások a Kúrián

Számos tapasztalattal járt a járványügyi veszélyhelyzet a bíróságokra és a Kúriára nézve is – mondta dr. Darák Péter a Kúria 2020. első félévét záró sajtótájékoztatón 2020. július 1-én, Budapesten. A Kúria elnöke hangsúlyozta, ezentúl szélesebb körben lesz mód a bíróságon kívüli munkavégzésre. Kiemelte, a Kúria törvénymódosítást kezdeményez, hogy csökkenjen a (nyilvános) tárgyalások száma. Polgári perek esetében főszabály szerint a Kúria továbbra is tárgyaláson kívül bírálja el a felülvizsgálati kérelmeket, tárgyalást akkor tartanának, ha az eljáró tanács azt indokoltnak tartja. Közigazgatási ügyekben pedig akkor tartanának tárgyalást, ha azt a fél kérelmezi és a tanács indokoltnak tartja.