Magyarország félmilliárd euró kölcsönt kap az EU-tól munkahelyvédelemre

Elfogadta az Európai Bizottság Magyarország igény a SURE munkahelyvédelmi programban való részvételre. Magyarország 504 millió eurót kap.


Deutsch Tamás, európai parlamenti képviselő, hétfőn posztolt arról a Facebookon, hogy Magyarország félmilliárd euró nagyságú összeget kap az unió SURE nevű programjából. Az értesülést szerdán megerősítette az Európai Bizottság. A bejelentés szerint 504 millió eurónyi kölcsönt javasolnak Magyarország számára, a javaslatot az Európai Tanács elé terjesztik majd.

Munkajog - új visi box (640x360_ujvisi_box)

A SURE alap összesen 100 milliárd eurós nagyságban nyújt hitelt a tagállamok rövidtávú munkahelymegtartó, illetve bérkiegészítő programjaira. Első körben augusztus végén fogadott el tagállami igényeket a bizottság. A magyar pályázat kérdése húzódott a legtovább, mert a bizottság vizsgálta, hogy a magyarországi programok megfelelnek-e a bizottsági feltételeknek.

Stábunk hétfőn érdeklődött az ügyben a bizottságnál, akkor azt mondták, a tárgyalások még folyamatban vannak a magyar hatóságokkal a technikai részletekről. A program az unió kiváló hitelminősítését kihasználva nyújt kedvező kölcsönt a tagállamoknak. Eddig 17 tagállamnak 87,8 milliárd eurót ítéltek meg.

(hu.euronews.com)Kapcsolódó cikkek:


100 millió eurós bírságot kapott a Google Olaszországban
2021. május 14.

100 millió eurós bírságot kapott a Google Olaszországban

102 millió eurós bírságot szabott ki az olasz versenyhivatal a Google-re. A 36 milliárd forintnak megfelelő összeget azért kell befizetnie az amerikai cégóriásnak, mert a hatóság szerint visszaélt piaci dominanciájával.