Már hatályos a vásárlási idősávról szóló kormányrendelet Koronavírus

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2020. november 24.
Címkék: ,
Rovat:
Hétfőn megjelent, kedden már hatályos az időseket védő vásárlási idősávról szóló kormányrendelet.

A rendelet szerint

  • a napi fogyasztási cikket értékesítő élelmiszerüzletet
  •  a napi fogyasztási cikket értékesítő egyéb (illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító) üzletet
  • a gyógyszert, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet (a továbbiakban együtt: gyógyszertár)

hétfőtől péntekig 9.00 óra és 11.00 óra közötti időben, szombaton és vasárnap 8.00 óra és 10.00 óra közötti időben csak a  65. életévét betöltött személy látogathat. E vásárlási idősávban csak a 65 évüket betöltött idősek és a bolt dolgozói lehetnek jelen az üzletben. Az idősek vásárolhatnak ezen idősávon kívül is, a 65 év alattiak azonban nem mehetnek e boltokba a védett idősávban.

A kormányrendeletet hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be egy Facebook-videóban még a rendelet közlönyben történő megjelenése előtt.

Az 513/2020. (XI. 23.) Korm. rendelettel a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet módosult.

Kapcsolódó cikkek:


2021. június 30-ig meghosszabbítják a hitelfelmondási tilalmat és a hiteltörlesztési moratóriumot
2020. október 22.

2021. június 30-ig meghosszabbítják a hitelfelmondási tilalmat és a hiteltörlesztési moratóriumot

A 2020. évi CVII. törvény célja, hogy egyes kiemelt társadalmi csoportok (például nyugdíjasok, a gyermeket nevelő szülők, az álláskeresők és a közfoglalkoztatottak) számára a hitel- és kölcsönszerződésből, illetve pénzügyi lízingszerződésből eredő tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettségére vonatkozó hiteltörlesztési, fizetési moratórium továbbra is fennmaradjon, illetve a pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozások helyzetének stabilizálása.