Meghalt Bragyova András volt alkotmánybíró

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2020. november 5.
Címkék: , , , ,
Rovat:
A nemzetközi jog és az alkotmányjog professzora hosszan tartó, súlyos betegségben hunyt el szerdán 70 éves korában.

Bragyova András egyetemi tanár, volt alkotmánybíró halálhírét az Alkotmánybíróság tette közzé honlapján csütörtökön.

Bragyova András 1950-ben született Budapesten, 1975-ben diplomázott az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. 1977-től a Magyar Tudományos Akadémia Jogtudományi Intézetének munkatársa, az 1980-as évektől tanított a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi karán nemzetközi jogot és alkotmányjogot, 2000-től egyetemi tanár és a kar doktori iskolájának vezetője, 2003 óta az MTA doktora volt. Kutatási területe a nemzetközi jog elméleti kérdései, a nemzetközi jog és a belső jog viszonya, az emberi jogok nemzetközi védelme és az alkotmánybíráskodás.

Bragyova András 2005 szeptemberétől 2014 szeptemberéig volt az Alkotmánybíróság tagja.

Az Alkotmánybíróság jelenlegi és volt tagjai, munkatársai Bragyova András személyében gyászolják a nemzetközi jog és alkotmányjog professzorát, széles műveltségű tudóst és alkotmánybírót.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:


Dolgozói után kémkedett a francia IKEA
2021. június 18.

Dolgozói után kémkedett a francia IKEA

A francia bíróság egymillió euró bírság megfizetésére kötelezte az IKEA-t a cég francia alkalmazottai utáni kémkedése miatt, mert a világ legnagyobb bútorkereskedőjét elmarasztalták az alkalmazottak személyes adatainak nem megfelelő kezelése és tárolása miatt.

Hogyan tarthatja meg a kontrollt a tulajdonos a menedzsment felett?
2021. június 18.

Egy cég életében sokszor előfordul, hogy annak korábbi egyszemélyi tulajdonosa és menedzsmentje szétválik. Ilyen felállásban a tulajdonos elemi érdeke, hogy magánál tartsa a végső ellenőrzést. Ez viszont sokszor csak speciális jogi eszközökkel biztosítható.

Börtönbüntetést kértek Sarkozyre
2021. június 18.

Hat hónap letöltendő és hat hónap felfüggesztett börtönbüntetést kért csütörtökön az ügyészség Nicolas Sarkozy volt francia államfőre a 2012-es elnökválasztási kampánya törvénytelen finanszírozása miatt.