Meghalt Bragyova András volt alkotmánybíró


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A nemzetközi jog és az alkotmányjog professzora hosszan tartó, súlyos betegségben hunyt el szerdán 70 éves korában.

Bragyova András egyetemi tanár, volt alkotmánybíró halálhírét az Alkotmánybíróság tette közzé honlapján csütörtökön.

Bragyova András 1950-ben született Budapesten, 1975-ben diplomázott az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. 1977-től a Magyar Tudományos Akadémia Jogtudományi Intézetének munkatársa, az 1980-as évektől tanított a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi karán nemzetközi jogot és alkotmányjogot, 2000-től egyetemi tanár és a kar doktori iskolájának vezetője, 2003 óta az MTA doktora volt. Kutatási területe a nemzetközi jog elméleti kérdései, a nemzetközi jog és a belső jog viszonya, az emberi jogok nemzetközi védelme és az alkotmánybíráskodás.

Bragyova András 2005 szeptemberétől 2014 szeptemberéig volt az Alkotmánybíróság tagja.

Az Alkotmánybíróság jelenlegi és volt tagjai, munkatársai Bragyova András személyében gyászolják a nemzetközi jog és alkotmányjog professzorát, széles műveltségű tudóst és alkotmánybírót.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2022. május 26.

Kettős árrendszer jön a benzinkutaknál

Péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak a magyarországi benzinkutakon rezsicsökkentett árú üzemanyagot – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

2022. május 25.

58 millió forintot kell visszafizetnie a CIB Banknak

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 10 millió forint fogyasztóvédelmi bírság kiszabása mellett arra kötelezte a CIB Bankot, hogy csaknem 58 millió forint jogtalanul felszámított díjat fizessen vissza.