Megkezdte működését az Érdi Járásbíróság

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. január 4.
Címkék: ,
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Budapest Környéki Törvényszék 14. járásbíróságaként megkezdte működését január 1-jén az Érdi Járásbíróság, amelynek az illetékességi területe Érd, Diósd, Százhalombatta, Pusztazámor, Tárnok, Törökbálint és Sóskút településekre terjed ki.

Az Érdi Járásbíróság épülete az Érd, Felső utca 43. szám alatt található. A bíróság központi telefonszáma: 06-23-585-900, központi fax száma: 06-23-232-238, elektronikus elérhetősége: birosag@erd.birosag.hu. A bíróságon az ügyfélfogadás az Ügyfélcentrumban történik, a jogi képviselővel nem rendelkező ügyfelek számára bírósági szolgáltatásként az Ügyfélsegítő is a rendelkezésre áll.

Az Érdi Járásbíróság engedélyezett bírói létszáma 18 bíró, a bíróság megbízott vezetője: dr. Liziczay Sándor.

Az első ügyfeleket a bíróság földszintjén található Ügycentrumban fogadták a bírósági dolgozók. Az Ügyfélcentrumban tágas térben két munkaállomáson van lehetőség az ügyek intézésére, iratok beadására és tájékoztatás kérésére. Ezen túlmenően az ügyfelek számára az Ügyfélcentrumban lehetőség van iratok tanulmányozására kényelmes körülmények között.

Az Országos Bírósági Hivatal Elnökének stratégiai céljai között szerepel a bírósághoz való hozzáférés megkönnyítése és egyszerűsítése. Többek között ezt a célt szolgálják az Érdi Járásbíróságon is az ügyfelek számára hozzáférhetővé váló tájékoztató kiadványok: a bírósági szervezet működését bemutató szervezeti kisokos, a tárgyalásra érkezőknek, a tanúknak szóló tájékoztatók, az ügyfélsegítőről szóló összefoglaló, valamint a keresetlevél benyújtását bemutató kiadvány.

Az Érdi Járásbíróságra érkezett ügyfelek dr. Liziczay Sándornak, a bíróság elnökének kérdésére úgy nyilatkoztak, hogy nagyon örülnek az új bíróságnak, mert könnyebben, egyszerűbben tudják megközelíteni az épületet, az Ügyfélcentrum munkatársai segítőkészek voltak, megfelelő körülmények között és gyorsan tudták az ügyüket elintézni a bíróságon. Az ügyfelek véleménye igazolja azt, hogy az Érdi Járásbíróság működésének megkezdésével az Országos Bírósági Hivatal Elnöke által megfogalmazott stratégiai cél az Érdi Járás lakói vonatkozásában maradéktalanul megvalósul.

(birosag.hu)

Kapcsolódó cikkek:


Több mint 500 millió ember adatait szerezték meg a Facebooktól
2021. április 9.

Több mint 500 millió ember adatait szerezték meg a Facebooktól

Több mint félmilliárd Facebook felhasználó, személyes adatai kerültek nyilvánosan hozzáférhetővé az interneten, amely felhívta a figyelmet arra, hogy a közösségi médiacég nem védi tökéletesen a hatalmas információs adatbázisát.

A vakcinaútlevéllel kapcsolatos adatkezelés
2021. április 9.

A vakcinaútlevéllel kapcsolatos adatkezelés

Az Európai Adatvédelmi Testület (EDPB) és az európai adatvédelmi biztos (EDPS) közös véleményt fogadott el a digitális zöld tanúsítványra (vakcinaútlevél) vonatkozó javaslatokról.