Meglepetés: spárgarecept bukkant fel egy belga jogi adatbázisban.


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A receptet véletlenül másolhatták bele a gyógyszerek és orvosi cikkek áráról szóló rendelet szövegébe. A recept utolsó mondatával (Bon Appétit!) jó étvágyat kíván, majd folytatódik a jóval komolyabb jogi szöveg - írja a BBC News. A hibát akkor fedezték fel, amikor a törvényeket, rendeleteket és hivatalos közleményeket közzé tevő hivatalos belga lap francia nyelvű változatát, a Moniteur Belge-et frissítették a szakértők. "Találunk néha hibát a szövegben. De receptet még sohasem láttunk" - nyilatkozta egy ügyvéd. Egy másik a Twitteren meg…

A receptet véletlenül másolhatták bele a gyógyszerek és orvosi cikkek áráról szóló rendelet szövegébe. A recept utolsó mondatával (Bon Appétit!) jó étvágyat kíván, majd folytatódik a jóval komolyabb jogi szöveg – írja a BBC News.

A hibát akkor fedezték fel, amikor a törvényeket, rendeleteket és hivatalos közleményeket közzé tevő hivatalos belga lap francia nyelvű változatát, a Moniteur Belge-et frissítették a szakértők.

„Találunk néha hibát a szövegben. De receptet még sohasem láttunk” – nyilatkozta egy ügyvéd. Egy másik a Twitteren meg is osztott egy fotót a receptről, megjegyezve: „elegem van azokból, akik azt mondják, a Moniteur Belge használhatatlan. Mindent meg lehet benne találni: törvényeket, határozatokat, recepteket, bármit.”

A hat lépésből álló zöldségétel receptjét azóta törölték az adatbázisból.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2014. december 30.

Gasztro litera-túra

Kevés olyan irodalmi klasszikusunk van, akit ne érintett volna meg a jóízű, „szalvéta az inggallérba tűrve” hangulatú étkezés, a kávéházi eszmecsere élménye. Álljon itt néhány irodalomtörténeti „gasztroemlék” Jókaitól, Mikszáthtól, Krúdytól és Móra Ferenctől.

2014. február 5.

Harc a gasztronómia világában – enni vagy nem enni?

Új állomásához érkezett a Magyarországon régóta dúló kultúrharc. Ezúttal azonban nem a politikai szekértáborok csaptak össze, hanem a gasztronómia világában ropognak a fegyverek. Szabad-e Budapesten disznótort rendezni, avagy mindenevők és vegetáriánusok húsba vágó küzdelme a tudományosság vértezetében.