Megölte volt barátnőjének élettársát, életfogytiglant kapott

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. február 20.
Címkék: , ,
Rovat:
Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt a Pécsi Törvényszék egy pécsi férfit, aki 2016 szeptemberében megölte volt barátnőjének élettársát. A nőre – bűnpártolás miatt – három év szabadságvesztést szabtak ki.

A bíróság közleményében azt írta: az elsőrendű vádlottat erőszakos többszörös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettében, míg a másodrendű vádlott nőt az emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolásban mondták ki bűnösnek.

A közlemény szerint az első- és a másodrendű vádlott régi ismerősei voltak egymásnak, a nő ugyanakkor az ügy sértettjével hosszabb ideje élt élettársi kapcsolatban. A nő élettársi kapcsolatra akart lépni régi ismerősével, ezért 2016 szeptemberében együtt felmentek a sértett házához, hogy a nő dolgait elvigyék.

Az elsőrendű vádlott a lakáson kívül várakozott, ám a sértett észrevette, és kezében bicskával felszólította, hogy menjen el. A férfiak dulakodni kezdtek, majd a sértett a bicskával az elsőrendű vádlott nyakát, kulcscsontját és kezét is megsebesítette. A dulakodás a lakásban folytatódott, ahol az elsőrendű vádlott a sértettet ököllel arcon ütötte, majd egy baltával négyszer fejbe vágta.

A sértett a bántalmazás következtében a kórházban meghalt. Az esetről a nő bejelentést tett a rendőrségen, valótlanul azt állítva, hogy nem tudja, ki a tettes. A telefonhívás után az elkövető elbújt, majd a helyszínelést követően visszatért a házba, ahol megmosakodott, társától tiszta ruhát kapott. A férfi és a nő 2017 januári elfogásáig Pécsen bujkált.

Az ítélet ellen a vádlottak és védőik elsősorban felmentés, másodsorban a büntetés enyhítése miatt fellebbeztek, így az nem jogerős.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:


Idős nő gyilkosát ítélték 19 év fegyházra
2019. június 24.

A Tatabányai Törvényszék 19 év fegyházra ítélt egy hajléktalan férfit, aki sörösüveggel leütött, majd halálosan bántalmazott egy őt anyagilag is támogató 87 éves asszonyt.

Életfogytiglan a rendőrgyilkossággal vádolt férfinek
2019. június 21.

Emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntettében bűnösnek mondta ki és életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte pénteken első fokon, nem jogerősen Győrkös Istvánt a Szombathelyi Törvényszék.