Megújul a Kúriai Döntések Bírósági Határozatok folyóirat


A Kúriai Döntések Bírósági Határozatok folyóirat 70. évfolyama 2022. január 20-tól külsejében is megújulva és – a kor kívánalmainak megfelelően – a fenntarthatóság jegyében online, szabad hozzáférésű (open access) kiadványként jelenik meg.

A lap nyomtatott kiadása megszűnik, helyette kizárólag elektronikus formában, a Kúria honlapjáról (www.kuria-birosag.hu), ingyenesen letölthetők az egyes lapszámok. A jogtár szolgáltatók adatbázisaiban természetesen továbbra is hozzáférhető a szakmai tartalom.

A Kúriai Döntések Bírósági Határozatok hiánypótló jelleggel, jogászok generációi számára adott iránymutatást az elmúlt évtizedek jelentősebb kúriai döntéseit illetően.

A Kúria lapjának célja változatlanul az, hogy biztos tájékozódási pontot nyújtson az ügyszakok szerint fejezetbe szerkesztett legfontosabb kúriai döntések, jogegységi iránymutatások, az Európai Unió Bíróságának határozatai, továbbá a ,,Fórum” rovatban megjelenő szakirodalmi írások közzétételével.

A kiadványt továbbra is a Kúria bíráiból álló Szerkesztőbizottság szerkeszti, megjelenéséért a Kúrián 2021. július 1-jével létrehozott Werbőczy István Országbíró Kutatóintézet felel.

(kuria-birosag.hu)


Kapcsolódó cikkek

2022. május 20.

Az EU felszólítást küldött az EU pénzügyi érdekeit érintő csalás elleni szabályozás miatt

Az Európai Unió Bizottsága több országnak – így például Magyarországon kívül Hollandiának, Észtországnak és Máltának is – felszólítást küldött az Unió pénzügyi érdekeit érintő csalás ellen büntetőjogi eszközökkel folytatott küzdelemről szóló, 2017. július 5-i (EU) 2017/1371 európai parlamenti és tanácsi irányelvnek meg nem felelő nemzeti szabályozás miatt – tudatta a Miniszterelnökség csütörtökön.