Négy év négy hónapra ítélték az agresszív fiatalkorút


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Kaposvári Járási Ügyészség 18 rendbeli bűncselekmény elkövetésével vádolta azt a fiatalkorú fiút, akivel szemben a Kaposvári Járásbíróság négy év négy hónap fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztést és öt év közügyektől eltiltást szabott ki.

A vádirat lényege szerint a vádlottat 2019 tavaszán helyezték el egy Somogy megyei gyermekotthonban, ahonnan magatartás problémái miatt speciális intézményekbe került át.

Az agresszív fiú a bűncselekmények egy részét a nevelőintézetekben követte el, ahol bántalmazta és megalázó dolgokra – koldulás, csikkgyűjtés – kényszerítette társait, valamint erőszakkal szerezte meg értékeiket.

A vádlott 2019 augusztusában Kaposvár közterületein valósított meg több bűncselekményt, amikor azért támadt egy vasúti dolgozóra, mert igazolvány hiányában nem tudott kedvezményes vonatjegyet adni neki, majd aznap este egy ismerősétől veréssel szerzett meg 1500 forintot.

A bíróság ítéletét az ügyészség tudomásul vette, azonban a vádlott és védője enyhítésért fellebbez.

(ugyeszseg.hu)


Kapcsolódó cikkek

2020. április 14.

Letartóztatták a munkásszállót felgyújtó fiatalkorút

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra – 2020. május 14-ig – elrendelte annak fiatalkorúnak a letartóztatását, akit közveszélyokozás bűntettével gyanúsítanak. A letartóztatás helyéül a bíróság az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.