Nem tudott leállni a bűncselekményekkel, elrendelték a felügyeletét


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a többszörösen bűntett előéletű férfinak a bűnügyi felügyeletét, akit az Érdi Rendőrkapitányság nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsít. 

G. R. gyanúsított és társa 2019. június 8. napján 21 óra 20 perc körüli az ajtót befeszítve megkísérelt betörni egy érdi ingatlanba.  Azonban megzavarták őket, ezért a helyszínről elmenekültek.

2019. június 27. napjáról 28. napjára virradó éjszaka ajtó befeszítés módszerével behatoltak egy szintén érdi, épülő társasházba és az ott már felszerelt 10 db 18 kW-os kondenzációs kombi falikazánokat szabályosan leszerelték és azokat eltulajdonították. A gyanúsított és társai a rongálással mintegy 300.000 Ft kárt okoztak, míg a falikazánok együttes értéke 2.220.595 Ft.

A gyanúsított és társa 2019. július 17.napján a délutáni órákban Diósdon egy nyitva hagyott gépkocsiból eltulajdonítottak egy bőrtáskát amelyben két pénztárca és személyi okmányok, bankkártya, mobiltelefon, trezorkulcs, lakásriasztó távirányító, valamint az adott gépkocsi indítókulcsa volt.

A lopással okozott kár mintegy 300.000 Ft.

A gyanúsított és társa 2019. július 25. napján a kora délutáni órákban a nyitott kapun keresztül bementek egy Kft. telephelyére és onnan egy nyitott konténerből jogtalanul eltulajdonítottak 60 liter benzint és egy akkumulátoros csavarbehajtót akkumulátorral együtt, valamint egy bit készletet.

Az eltulajdonított tárgyak forgalmi értéke mintegy 90.000 Ft-ra tehető.

G. R. megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy a fenti bűncselekmény elkövetését megelőzően az általa vezetett járműről az első hatósági jelzést eltávolította, a gépkocsi hátsó forgalmi rendszáma már ezen időpontban sem volt a gépkocsira felszerelve.

Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított több alkalommal volt büntetve, jelen ügyben sorozat jelleggel követett el vagyon elleni bűncselekményeket, továbbá jelen bűncselekményeket már folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt követte el, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményeket követne el.

A bíróság az ügyészi indítványt megvizsgálta, azt megalapozottnak találta, ezért elrendelte a bűnügyi felügyeletet, a gyanúsított mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával, a bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2020. január 5. napjáig.

A döntés végleges.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2019. július 29.

Kúria: törvénysértő volt az ukrán hajóskapitány óvadéka

Törvénysértő volt az alsóbb fokú bíróságok döntése, hogy óvadékot engedélyeztek a 28 halálos áldozatot követelő dunai hajóbaleset miatt meggyanúsított hajóskapitány ügyében – mondta ki a Kúria hétfőn kihirdetett elvi jellegű határozatában. A konkrét ügyben a kényszerintézkedés változatlan maradt.