Nem viseltek a villamoson maszkot, hamar elfogták és elítélték a rablókat


A bíróság tizenöt, illetve nyolc év fegyházra ítélte – nem jogerősen – azt a két férfit, aki felfegyverkezve rabolt ki egy élelmiszerüzletet – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A közlemény szerint a 65 és a 25 éves férfi még augusztus 25-én, az esti órákban egy II. kerületi élelmiszerüzletet rabolt ki úgy, hogy késsel megfenyegette az eladót.

A rablók 120 ezer forintot vettek el a pénztárból és egy a pulton talált pénztárcából, majd elmenekültek, amikor egy vásárló belépett az üzletbe.

A rendőrség két napon belül elfogta a párost, mert a két férfi villamossal érkezett, és a járművön utazva nem takarták arcukat maszkkal.

A bíróság a vádlottakat bűnösnek mondta ki felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt; a 65 éves férfit mint erőszakos többszörös visszaesőt 15 év, társát 8 év fegyházbüntetésre ítélte. A bíróság az idősebb férfit kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Az ítélet nem jogerős, azt az ügyészség tudomásul vette, a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek. A vádlottak letartóztatásban vannak – áll a közleményben.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek