Nincs megállapodás az új, közös uniós agrárpolitikáról


Befagytak a tárgyalások, egyelőre nincs megállapodás az új Közös Agrárpolitikáról, amelynek célja az európai mezőgazdaság zöldítése 2023-tól.


Hiába tartottak két napon és két éjszakán át az egyeztetések Brüsszelben, a Mezőgazdasági és Halászati Tanács nem jutott egyességre az Európai Parlamenttel. Számos kulcsfontosságú kérdés megoldatlan maradt.

Az Európai Tanács azt közölte, „a vitákat elhalasztották, a tárgyalásokat a tagállamok agrárminisztereinek következő, júniusi ülésén folyatják.”

A magyar szakminiszter azt írta a Facebook-on; az Európai Parlament „nem fogadta el az agrárminiszterek kompromisszumos javaslatait, sőt a mezőgazdaság szempontjából a gyakorlatban végrehajthatatlan, felelőtlen megoldásokkal állt elő. Olyan terhet akartak ránk erőltetni, ami egyértelműen a gazdák érdekeivel ellentétes. Egyensúlyt kell teremteni a versenyképességi és a klímavédelmi célok között is” – fogalmaz Nagy István.Kapcsolódó cikkek

2021. szeptember 24.

Polt Péter: gyorsabbak lettek az eljárások

Az ügyészi feladatkör bővülése az eljárás felgyorsulását eredményezte az elmúlt tíz évben – hangsúlyozta a legfőbb ügyész a Magyar Jogász Egylet 15. Magyar Jogászgyűlésén csütörtökön Balatonfüreden.