Napi

Az Ab hétfőn tárgyal a devizahitelekről

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2014. január 24.
Rovat:

Az Alkotmánybíróság (Ab) következő, január 27-i ülésén kezdi tárgyalni a kormány devizahitelekkel kapcsolatos alaptörvény-értelmezésre irányuló indítványát és egy munkaügyi perben eljáró bírónak a 98 százalékos különadóval kapcsolatos beadványát – közölte szerdán honlapján a testület.

Megfigyeli a munkáltató? Mondjon fel!

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2014. január 23.
Rovat:

A Kúria egyik friss döntése értelmében jogszerű annak a munkavállalónak az azonnali hatályú felmondása, akit a munkáltatója a tudomása nélkül megfigyelt – tudatta a LIGA Szakszervezetek.

A tárgyalás nyilvánossága kontra személyes adat

Szerző: Serfőző Melinda
Dátum: 2014. január 23.
Rovat:

Nyilvánosságra hozható-e a bírósági tárgyaláson egy orvosi vizsgálat eredménye, ha az bizonyíték egy perben? Ki lehet-e írni a vádlottak teljes nevét a folyosóra kifüggesztett tárgyalási jegyzékben? Megnevezheti-e a perben részt vevő tanúkat, szakértőket, terhelteket az ügyvéd, a szóvivő, ha nyilatkozik a perről a sajtónak? Ilyen és hasonló kérdések merülnek fel nap mint nap a bíróságok és a sajtó munkája során, melyekre jelenleg nem létezik egységes gyakorlat vagy szabályozás. Ezért kezdeményezték szakmai szervezetek az igazságügyi adatkezelésről és tájékoztatásról szóló törvényjavaslat koncepciójának kidolgozását.

Nyolc év fegyházat kapott szemérem elleni erőszakért a tanár

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2014. január 21.
Rovat:

Első fokon 8 év fegyházra ítélte a Dunakeszi Járásbíróság kedden azt a korábban Dunakeszin tanító férfit, akit volt tanítványaival szemben elkövetett szemérem elleni erőszakkal és kiskorúk veszélyeztetésével vádolt az ügyészség.

Tobin 2015 szeptemberéig börtönben marad

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2014. január 20.
Rovat:

Jövő szeptemberig biztosan börtönben marad az ír gázoló – közölte Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter az ír igazságügyi minisztériumra hivatkozva.

Devizahitelek: január végén tárgyalja az AB

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2014. január 17.
Rovat:

Január végén kezdi tárgyalni az Alkotmánybíróság  a kormány devizahitelekkel kapcsolatos alaptörvény-értelmezésre irányuló indítványát – közölte Bitskey Botond, az Alkotmánybíróság (Ab) főtitkára.

Jogvédelmi biztosítás: több tízezer forint a költség

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2014. január 17.
Rovat:

A Generali Biztosítónál jogvédelmi biztosítást kötő ügyfelek az utolsó lezárt üzleti évben, 2012-ben több mint 1600 esetben fordultak segítségért a céghez, amely 54 millió forintot fizetett ügyvédi díjakra és egyéb jogi költségekre, így egy esetre több mint 33 ezer forint jutott – közölte a biztosító.

Nem kér kegyelmet az ír gázoló

Szerző: Ügyvádvilág.hu
Dátum: 2014. január 17.
Rovat:

Nem kér kegyelmet az ír államfőtől Francis Ciarán Tobin – írta csütörtökön az Irish Independent.

Oda kell figyelni a szerződéskötésekre

Szerző: Kis Miklós
Dátum: 2014. január 16.
Rovat:

Gondosabban kell ellenőrizni szerződéskötéskor, mit van joga aláírni a cég képviselőjének, nagyobb felelősség hárul az ügyvezetőkre, s több tekintetben egyszerűbbé válik a szabályozás a hazai vállalkozásokba befektetők szempontjából a márciustól életbe lépő új Polgári Törvénykönyvnek (Ptk.) köszönhetően – derült ki a Jalsovszky Ügyvédi Iroda sajtóbeszélgetésén.

Aligha kap kegyelmet az ír gázoló

Szerző: Ügyvédvilag.hu
Dátum: 2014. január 16.
Rovat:

Francis Ciarán Tobin hazatérése után elnöki kegyelemben reménykedik, de a magyar ítélet esetén az ír köztársasági elnök valószínűleg nem adhatja meg neki – írja a Magyar Nemzet.