Napi

Nyert Kishantos

Szerző: Jogászvilág.hu
Dátum: 2016. április 13.
Rovat:

A Kúria kedden kihirdetett határozatában megállapította, hogy érvénytelen a magyar állam és a Mező Vidék Bt. közötti termőföld-haszonbérleti szerződés, ezzel helyben hagyta a másodfokú bíróság tavalyi döntését. A felperes a földterület korábbi bérlője, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Nonprofit Közhasznú Kft. volt. A Földművelésügyi Minisztérium (FM) szerint az ítélet semmilyen jogot nem ad az érintett földrészlet használatára a Kishantosi Kft. számára.

Pihenőnap: jogszabályok is változnak

Szerző: Jogászvilág.hu
Dátum: 2016. április 12.
Rovat:

A 2015. március 15-ével bevezetett vasárnapi munkavégzés tilalmának eltörlési szándékával számos jogszabály és ezekhez kapcsolódó joggyakorlat is megváltozni látszik – derül ki a Wolters Kluwer Kft. Jogtár adatbázisából.

Pihenőnap: nincs változás az előterjesztésben

Szerző: Jogászvilág.hu
Dátum: 2016. április 12.
Rovat:

A kormány által beterjesztett formában fogadta el nagy többséggel a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló jogszabály visszavonását célzó javaslatot az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága hétfő este, a testületben csupán a pótlékok növelésének lehetőségéről alakult ki éles vita.

Véget ér a vasárnapi boltzár

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2016. április 11.
Rovat:

Okafogyottá tette a kormány a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazást a javaslatával, amely a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényt visszavonja, és visszaállítja a 2015. március 14-i állapotot. Csökken a kereskedelmi dolgozók vasárnapi pótléka.

A mélység tornácán – szakirodalom-bumm a médiajogban

Szerző: Mátyás Ferenc
Dátum: 2016. április 11.
Rovat:

Soha nem látott mennyiségű szakmai anyag látott napvilágot az elmúlt években a médiajog területén. Erről beszélt többek között Koltay András (egyetemi docens, PPKE JÁK) és Vajda Krisztina, a Wolters Kluwer Kft. képviselője a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának Médiatudományi Intézete és a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának Médiatudományi Kutatócsoportja által szervezett „A mélység tornácán” – könyvbemutató és műhelykonferencia a szólás- és sajtószabadságról című rendezvényén.