Napi

130 bíró dolgozik a menekültek ügyein

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2015. szeptember 15.
Rovat:

A szegedi bíróságok hétnapos munkavégzéssel és 130 kijelölt bíró munkájával készülnek a migráns ügyek elbírálására.

Változásokat hoz a cégeknek a versenyjog módosítása

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2015. szeptember 14.
Rovat:

Nem okozott fennakadást a vállalati tranzakciók menetében, hogy már egy éve nem hajtatható végre fúzió a Gazdasági Versenyhivatal engedélyének kézhezvétele előtt – hangzott el a Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Irodának a Vállalati Jogtanácsosok Európai Egyesületével (ACCE) közösen tartott konferenciáján. Jövőre újabb jelentős versenyjogi jogszabályváltozás várható, amelynek a rendelkezéseit megsértő kiskereskedelmi láncok akár árbevételük tíz százalékáig terjedő bírsággal nézhetnek szembe. Az immár 25 éves versenyhivatal egyre szigorúbban lép fel a jogsértőkkel szemben, miközben aktívan segíti a kis- és középvállalatokat (kkv) a szabályoknak való megfelelésben.

Elhunyt dr. Csenterics Ferenc

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2015. szeptember 14.
Rovat:

A Pest Megyei Ügyvédi Kamara, a MÜBSE elnöke, a MÜK elnökhelyettese az egész ügyvédi karnak meghatározó személyisége volt.

Handó: jól teljesített a bírósági szervezet

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2015. szeptember 11.
Rovat:

A bírósági szervezet igen jól teljesített, amit jól mutat, hogy az elmúlt években mindössze 0,8 százalékkal emelkedett a bírói kar létszáma, miközben 24 százalékkal több ügy érkezett a bíróságokra, és 25 százalékkal több ügyet tudtak lezárni – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke pénteken Kaposváron.

Magyar elnök az AIJA élén

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2015. szeptember 10.
Rovat:

Görgényi Orsolya az első elnök, aki a Kelet-Közép-Európai régióból származik.

Handó: több munka hárul a bírói szervezetre

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2015. szeptember 8.
Rovat:

Megnövekedett munkateherrel számol a bírói szervezet a tömeges bevándorlással összefüggő, hétfőn megjelent, kedden már részlegesen hatályos  törvénymódosítás miatt.