Napi

Öt év fegyház trafikrablásért

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2017. január 13.
Rovat:

Öt év fegyházbüntetésre ítélte csütörtökön a Debreceni Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly májusban késsel kényszerítette ki az eladótól egy debreceni trafik bevételét – közölte az ítélethirdetés után a Debreceni Törvényszék sajtószóvivője.

Átalakul a fogyasztóvédelem

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2017. január 12.
Rovat:

2017. január 1-jétől már mind a 197 járási hivatalban elérhető a fogyasztóvédelem – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

 

Előzetesben a rabot agyonverő börtönőrök

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2017. január 12.
Rovat:

A Fővárosi Törvényszék 2017. január 12-én egy hónapra elrendelte annak a három férfinak az előzetes letartóztatását, akikkel szemben halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt folyik büntetőeljárás. 

Büntetőeljárási kódex: lezárult az egyeztetés

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2017. január 10.
Rovat:

Lezárult a büntetőeljárási kódex egyeztetése a parlamenti pártokkal, a törvényjavaslatot várhatóan februárban kezdi tárgyalni az Országgyűlés – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára az MTI-nek a keddi egyeztetést követően. Hozzátette, az új kódex hatékonyabbá tenné a büntetőeljárásokat és jelentősen nagyobb teret adna a sértetti érdekek érvényesítésének. 

Már képzik a komlói börtönőröket

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2017. január 10.
Rovat:

Megkezdődött a tervek szerint jövőre elkészülő, ötszáz férőhelyes új komlói büntetés-végrehajtási intézet első ötvenhárom dolgozójának képzése – tudatta a mecseki város önkormányzata.