Napi

A számviteli törvény jövő évi változásai

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2015. október 14.
Rovat:

2016. január 1-jén életbe lép az új számviteli törvény, amely az értékhatár módosításokon és adminisztrációs könnyítésen túl az osztalékfizetéssel kapcsolatban is jelentős változtatást tartalmaz – olvasható a LeitnerLeitner Adózásról érthetően blogján.
 

Ismét vallott Kulcsár Attila

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2015. október 13.
Rovat:

Kulcsár Attila, a másfél évtizeddel ezelőtti brókerbotrány elsőrendű vádlottja azt mondta a Fővárosi Törvényszéken kedden, hogy az ügyfelek pénzét mosták a K and H Bank brókercégénél, de a vádban szereplő piramisjáték-szerű sikkasztássorozat nem történt meg. A bíró szerint a vallomás 80 százaléka nem a vádbeli cselekményekhez kapcsolódik.

Módosult az ügyvédekről szóló törvény

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2015. október 12.
Rovat:

A törvény a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, illetve elnöksége kezébe helyezi a döntést az ideiglenesen működésképtelenné vált területi kamara által ellátandó feladatok “szétosztásról”.

Középkori templomért emeltek szót

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2015. október 12.
Rovat:

Bonyhád mellett az útépítés során egyedülálló középkori templomromot találtak. Az útépítő cég a romok elfedésére törekszik, az alapvető jogok biztosa szót emelt.

Ötpárti javaslat az ügyvédi törvény módosítására

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2015. október 9.
Rovat:

Az öt parlamenti frakció egy-egy képviselője közös előterjesztésként javaslatot nyújtott be az ügyvédi törvény módosítására, hogy az ügyvédi kamara autonómiájának tiszteletben tartásával legyenek rendezhetőek az olyan jogbizonytalanságot eredményező helyzetek, amelyek az átmenetileg működésképtelenné vált területi kamara közfeladatainak ellátását veszélyeztetik – tudatta a Fidesz-frakció pénteken az MTI-vel.