Napi

Békéltető fogyasztóvédelem

Szerző: Kálmán Attila
Dátum: 2016. december 5.
Rovat:

A budapesti békéltető testület 2016 szeptemberében honlapján elindított egy pozitív listát ama vállalkozásoknak, amelyek egyezséget kötnek a fogyasztókkal. Ennek jelentősége, hogy e vállalkozások sokszor fogyasztóbarát hozzáállása a sikeres eljárás kulcsa.

Itt az újabb adócsomag

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2016. december 5.
Rovat:

Törvénybe iktatják a tao- és a szochó-csökkentést. Ezzel együtt finomítják az adórendszert, a friss salátatörvény 21 jogszabályt módosít.

Négyszeres túljelentkezés a bírósági fogalmazói felvételi eljárás során

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2016. december 1.
Rovat:

Nagy sikerrel zárult az Országos Bírósági Hivatal második féléves fogalmazói felvételi eljárása. A statisztikák szerint egyre többen jelentkeznek bírósági fogalmazónak és jelentősen emelkedett a bírósági elnökök által felvehető pályázók száma is. Dr. Engel Izoldát, az OBH központi igazgatási feladatokkal megbízott bírója az alábbiak szerint foglalta össze a pályázatokkal kapcsolatos tudnivalókat. 

 

Folytatódik a Hagyó-per

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2016. december 1.
Rovat:

A vádlottak egy részénél a kiszabott büntetések súlyosításra, másoknál az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezésére tett indítványt másodfokon a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Hagyó Miklós és társai ellen indult eljárásban – tájékoztatott a főügyészség szóvivője.