Napi

Öt év letöltendőt kapott Szima Judit

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2016. november 29.
Rovat:

Jogerősen öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) főtitkárát, a sikkasztás miatt első fokon meghozott döntést súlyosbítva a Zalaegerszegi Törvényszék kedden.

Újabb internetes csalás miatt emelt vádat az ügyészség

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2016. november 28.
Rovat:

Az elkövető nem létező álláshirdetések útján csalt ki pénzt a sértettektől. A negyven sértettől a a külföldi munkavégzéshez kapcsolódó költségek előzetes utalását kérte a saját bankszámlájára, azonban az átutalás beérkezését követően többé nem jelentkezett.

Indul a 16 Akciónap a nők elleni erőszakkal szemben

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2016. november 25.
Rovat:

November 25-én indul a 16 Akciónap. A világ számos pontján egyazon időben rendezett kampánysorozat zéró toleranciát hirdet a nők elleni erőszakkal szemben. Az idei magyarországi akciók kiemelt eleme az Isztambuli Egyezmény ratifikációjának sürgetése. A szervezők célja, hogy felhívják a nyilvánosság figyelmét a helyzet súlyosságára, az áldozatokkal való szolidaritás kifejezésére buzdítsanak, és emlékeztessék a döntéshozókat, hogy felelősséggel tartoznak a nők elleni erőszak minden formájának megszüntetéséért. A 16 Akciónap keretében idén is sor kerül a Néma Tanúk felvonulásra – most szombaton, november 26-án.