Napi

Kishantos: az AB-hoz fordult a bíróság

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2016. október 7.
Rovat:

Az Alkotmánybíróság (Ab) eljárását kezdeményezte és ezzel egyidejűleg a per tárgyalását az alkotmánybírósági eljárás befejezéséig felfüggesztette a Fővárosi Törvényszék a Kishantosi Vidékfejlesztési Központnak a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet és társai ellen folyamatban lévő másodfokú polgári perében – közölte a bíróság.

Az IM kifogásolja az EJEB ítéletét

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2016. október 5.
Rovat:

Az Igazságügyi Minisztérium (IM) szakmailag aggályosnak tartja az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésről szóló döntését, amely szerint túl hosszú idő után vizsgálják felül a fogvatartottak ügyét Magyarországon.

Letöltendő börtönt kapott a mutogatós

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2016. október 4.
Rovat:

Gyorsított eljárásban, jogerősen 1 év 10 hónap végrehajtandó börtönbüntetést kapott kedden az a 24 éves férfi, aki egy hónapja egy budapesti bevásárlóközpont mosdójában mutogatta magát szeméremsértő módon egy 7 éves kisfiúnak – közölte a fővárosi főügyész. 

Tényleges életfogytiglan: Strasbourg kifogásol

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2016. október 4.
Rovat:

Elmarasztalta Magyarországot keddi ítéletében az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), mert a bírák szerint megalázó vagy embertelen bánásmódnak minősül, hogy a magyar törvények értelmében a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek esetében leghamarabb 40 év letöltése után van lehetőség a büntetés felülvizsgálatára.

Tíz év fegyházat kapott a gyerekmolesztáló

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2016. szeptember 30.
Rovat:

Tíz év fegyházra ítélt a Budapest Környéki Törvényszék pénteken, nem jogerősen szemérem elleni erőszak, személyi szabadság megsértése és kiskorú veszélyeztetése miatt egy Pest megyei férfit, aki éveken át bántalmazta, molesztálta nevelt és saját gyerekeit – tájékoztatott a törvényszék szóvivője.