Napi

Felfüggesztett börtön az állatkínzónak

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2017. január 25.
Rovat:

Végrehajtásában egy évre felfüggesztette a Kaposvári Törvényszék szerdán annak a férfinak a kilenc hónapos börtönbüntetését, aki az egyik kölyökkutyáját megölte, két másikkal pedig végezni akart tavaly nyáron Somogyban – mondta a bíróság szóvivője.

Sokat kell tűrnie a politikusnak

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2017. január 25.
Rovat:

Rogán Antalnak és az V. kerületi önkormányzatnak közszereplőként tűrnie kell a Juhász Péter által megfogalmazott kritikát – így szól a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítélete. A bíró idézte az Alkotmánybíróság korábbi határozatát, amely szerint „különösen fontos alkotmányos érdek, hogy a polgárok és a sajtó bizonytalanság, megalkuvás és félelem nélkül vehessenek részt a társadalmi és politikai vitákban”.

Elítélték a képviselő-testület többségét

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2017. január 25.
Rovat:

A volt VI. kerületi képviselő-testület többségét elítélték két Andrássy úti palota eladása miatt. A volt alpolgármester 2 év felfüggesztett börtönt és 70 milliós pénzbírságot kapott. A Fővárosi Törvényszék sajtóközleménye segít eligazodni a sokáig húzódó, szövevényes ügyben.

A Parlamentnek is szavaznia kell a Brexitről

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2017. január 24.
Rovat:

A Supreme Court (Legfelsőbb Bíróság) a High Court döntését megerősítve, nyolc a háromhoz arányban úgy döntött, hogy a kormánynak a parlament beleegyezésére van szüksége a Lisszaboni Szerződés 50. Cikke szerinti kilépési tárgyalások megkezdéséhez.

Az Alstom-ügyben továbbra is a KNYF nyomoz

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2017. január 24.
Rovat:

A továbbiakban a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) csak az Alstom-ügyben nyomoz, a Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter feljelentésében érintett többi ügyet elkülönítették ettől, és azokban a Fővárosi Főügyészség jár el – közölte Keresztes Imre, a KNYF vezetője