Napi

Elfogadták az őszi adócsomagot

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2016. november 22.
Rovat:

Kedden elfogadta az Országgyűlés az őszi adócsomagot, így teljes bizonyossággal leírható, miként adózunk jövőre. Az Adó Online a több mint 400 oldalnyi elfogadott adóváltozás fontos elemeit tematikusan, adónemenként mutatja be. A járulékcsökkentés és a 9 százalékos társasági adó terve még nem került a képviselők elé, de hamarosan ott lesz.

Előzetesben marad a robbantás gyanúsítottja

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2016. november 21.
Rovat:

 A Budai Központi Kerületi Bíróság 2017. február 21-ig meghosszabbította annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy szeptember 24-én a budapesti Terrét körúton robbantást követett el, amelynek következtében az ott járőrszolgálatot teljesítő két rendőr súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett – közölte a Fővárosi Törvényszék.

A gyermekek szexuális bántalmazástól való védelmének napja

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2016. november 19.
Rovat:

A gyermekek szexuális kizsákmányolás és zaklatása történhet szinte akárhol, például online, webkamerán keresztül, telefonon keresztül, akár az utcán, de iskolában és otthon is. A gyermekek testi és lelki épsége jelentősen károsodhat, ha szexuális zaklatásnak vagy kizsákmányolásnak vannak kitéve. Az Európa Tanács 2015-ben nyilvánította, hogy november 18-át a Gyermekek Szexuális Bántalmazásától és Kizsákmányolásától való Védelmének napjává (továbbiakban: Védelem napja), azért, hogy felléphessenek ezekkel a bűncselekményekkel szemben, valamint megvédhessék az áldozatokat és megbüntethessék az elkövetőket.

Kik esélyesek a Jogászdíjra?

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2016. november 18.
Rovat:

Izgalmas pontjához érkezett a Wolters Kluwer Jogászdíj 2016 pályázat. Kiderült ugyanis, hogy kik kerültek fel a jelöltek listájára, azaz a bírálóbizottság megítélése szerint kik esélyesek az adott kategórián belül a Jogászdíj elnyerésére.

MKIK: fontos a magyar kereskedelmi jogi kezdeményezés

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2016. november 18.
Rovat:

A mai napig meghatározó eleme a nemzetközi jognak és választott bíráskodásnak a magyar kezdeményezésre, ötven évvel ezelőtt létrejött ENSZ Nemzetközi Kereskedelmi Jogi Bizottsága (UNCITRAL) – mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke (MKIK) a félévszázados évforduló alkalmából szervezett konferencián.