Napi

Elektronikus bizonyítékokkal visszaszorítható a kiberbűnözés

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2016. november 17.
Rovat:

Az Európa Tanács elnöke felszólalt a Kiberbűnözés Elleni Budapesti Egyezmény 15. évfordulójára rendezett konferencián. Thorbjørn Jagland beszédében kiemelte, hogy az Egyezmény a Kiberbűnőzés Elleni Bizottság munkájának köszönhetően naprakész, azonban felhívta a részes államok figyelmét, hogy a személyes adatok magasabb szintű védelemre szorulnak.

Az alapvető jogok biztosa a magzat fogalmát értelmezte jelentésében

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2016. november 16.
Rovat:

A különböző jogszabályi rendelkezések eltérően szabályozzák a természetesen úton történő fogantatás és a művi úton történő megtermékenyítési eljárással történő fogantatás esetében azt, hogy a méhmagzatot, mikortól illeti meg a feltételes jogképesség. Az ombudsman a különbségtétel alkotmányosságát vizsgálta.

Beszámoltak az igazságszolgáltatás vezetői

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2016. november 15.
Rovat:

Darák Péter, Handó Tünde és Polt Péter adott számot az általuk vezetett szervezetek 2015-ös tevékenységéről az Országgyűlés igazságügyi bizottsága előtt. Kiderült: Darák Péter főbíró szükségesnek tartja a közigazgatási bíráskodás önállósodását.

Előzetesben marad a gázoló nő

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2016. november 15.
Rovat:

Másodfokon elutasította a bíróság az óvadékra irányuló kérelmet, így továbbra is előzetes letartóztatásban marad az a nő, aki a múlt héten halálra gázolt egy idős férfit Zuglóban, majd megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott – közölte a Fővárosi Főügyészség.